OŠTRA KRITIKA MINISTRA OBRAZOVANJA

Jovanović: 'Hrvatska je zemlja političkog apsurda jer još na lokalnim izborima pobjeđuje HDZ'

Pula, 041113. Izborna konvencija Gradske organizacije SDP-a Pule odrzana je danas u Domu hrvatskih branitelja. Na konvenciji izmedju ostalih su govorili Tanja Vrbat, saborska zastupnica te ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Zeljko Jovanovic. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

PULA - Član Predsjedništva SDP-a i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na večerašnjoj je izbornoj konvenciji pulskog SDP-a ocijenio da je Hrvatska zemlja političkog apsurda jer još uvijek na lokalnim izborima pobjeđuje HDZ - stranka protiv koje je danas počelo suđenje.

Hrvatska je zemlja političkog apsurda i političkog jednoga čudnog ponašanja budući da "stranka koja je na sudu zato što je opljačkala hrvatske građane i državni proračun" još uvijek pobjeđuje na lokalnim i županijskim izborima, rekao je Jovanović. To pokazuje, smatra Jovanović, kako HDZ ima "jednu vjernu biračku masu koja je opijena domoljubnim pjesmama previdjela da dok je jedna ruka na srcu, druga je u džepovima građana i provodi katarzu tih džepova".

" Karamarko uporno ponavlja da je njegova stranka prošla političku katarzu, a ja tvrdim kako je ona dovela do katarze u džepovima hrvatskih građana", kazao je Jovanović istaknuvši kako je ta "bespoštedna pljačka" dovela do toga da danas Hrvatska nema dovoljno novaca za zdravstveno osiguranje i za edukaciju.

"Gospodin koji sjedi u zatvoru piše knjigu koji će biti pravi hit i zove se 'Kako smo krali, a ništa nismo znali, vidjeli i čuli naši su računi puni a u Hrvatskoj su na nuli'", rekao je Jovanović dodavši kako Sanader "nije jedini koji 'ništa nije vidio, čuo i znao'".

Po njegovim riječima, ulaganje u obrazovanje te borba protiv korupcije u čijem je središtu čovjek je bit socijaldemokracije i to SDP "upravo čini jer u središtu svih poteza socijaldemokracije je upravo čovjek".

"Za Vladu je obrazovanje te osiguravanje da u Hrvatskoj svatko ima jednaku šansu na prvome mjestu". ustvrdio je ministar Željko Jovanović dodavši kako borba protiv korupcije polazi upravo od toga da nitko tko je na javnoj funkciji "ne može reći da ne zna, da ne vidi i da ne čuje što se događa u resoru za koji je nadležan".

"Svakim potezom SDP mora pokazati da je drugačiji, da vidimo, čujemo i znamo i da sve što radimo radimo u interesu građana neovisno o političkoj pripadnosti", istaknuo je Jovanović. Ustvrdio je kako treba vratiti vjeru u politiku i povjerenje u političare te vratiti rasprave o politici u političke stranke, a ne da se stalno, kako je rekao, "naturaju nekakvi treći putevi koji su putevi bez cilja osim dolaska na vlast radi ostvarivanja osobnih interesa".

Nedavno izabrani predsjednik pulske stranačke organizacije Danijel Ferić poručio je kako SDP Pule želi "probuditi pobjednički duh, optimizam i snagu koja će pokazati da je bolji od aktualne pulske vlasti".

Na večerašnjoj izbornoj konvenciji bit će izabran potpredsjednik pulskog SDP-a, sedam članova predsjedništva te 16 članova gradskog odbora te stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:40