ZBRKA U HRVATSKOM NOGOMETU

Jovanović: Izmijenit ćemo Zakon o sportu! Sport i sportaši doći će u prvi plan, a ne pojedinci koji profitiraju na njihovu štetu

 Srđan Vrančić/CROPIX

ZAGREB - Niti imam namjeru niti ću kontaktirati UEFU. Ni na kojoj način se ne želimo uplitati u ono što UEFA ne dozvoljava - izjavio je ministar Željko Jovanović odgovarajući na pitanje novinara hoće li se aktivno uključiti u cijelu situaciju oko Hrvatskog nogometnog saveza.

- Dakle Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa radi svoj posao u smislu zakonodavnog okvira. U narednom periodu mi ćemo donijeti novi Zakon o sportskoj inspekciji, izmjene Zakona o sportu, koji će biti okvir da svi sportski savezi i svi sportski klubovi funkcioniraju u skladu sa zakonom, a to znači da u prvom planu budu sport i sportaši, a ne jedan mali krug pojedinaca koji na sportu profitira na štetu sportaša - naglasio je Jovanović.

Ministar športa smatra kako je žalosno i izuzetno neodgovorno da u sedam godina koliko postoji Zakon o sportu praktično niti jedan provedbeni akt tog zakona nije donijet.

- Zakon o sportu nije idealan, ali nije niti izuzetno loš međutim on se ne provodi u praksi. Jedan od primjera je upravo dio koji se tiče sportske inspekcije. Niti jedan provedbeni akt nije donijet temeljem kojeg bi sportski inspektori mogli otići u sportske saveze, sportske klubove i utvrditi poštuje li se Zakon o sportu. To je izuzetno neodgovorno, ali čemu se čuditi bivša vlast neodgovorno se ponašala u svim segmentima pa je sport očito bio jednak tako zanemaren - zaključio je Jovanović.

Osvrnuo se i na utjecaj stresa na poslu političara.

- Nisam rekao da osjećam posljedice nego da je to posao stresan i da se sigurno odražava na sve nas. Ja normalno funkcioniram i nadam se da ću i dalje nastaviti normalno funkcionirati. Stresa svakako ima, odražava na se nas, nekome akutno, nekome kronično. Mi političari imamo sreću da smo izloženi manje stresnom poslu od vas novinara, novinari su na petom, a političari na 13. mjestu po stresu - objasnio je Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:12