VLADA SE SELI?

JOVANOVIĆ 'Karamarko šalje svećenika da raskuži Kockicu? Pa tamo je kardinal Kuharić održao misu 1991.' KARAMARKO 'Ima i važnijih tema od selidbi'

 Roni Brmalj / Novi List / CROPIX / CROPIX

Željko Jovanović, bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, na svome Facebooku prokomentirao je najavu Tomislava Karamarka da se vlada treba preseliti u Kockicu na Prisavlju, zgrade u kojoj je nekad bio Centralni komitet. Posebno se osvrnuo na izjavu šefa HDZ-a da 'će poslati svećenika da to malo raskuži'. Jovanović je na svome profilu napisao:

- Karamarko je profesor povijesti. Istina, studirao je desetak godina, ali trebao bi znati da neće morati slati svećenika u Kockicu da je "raskuži", jer je na poziv Ivice Račana 26. listopada 1991. Kockicu ne samo posjetio, nego i misu održao kardinal Franjo Kuharić. Misa je održana u plenarnoj dvorani CK SKH. Kardinal Franjo Kuharić rekao je tada Ivici Račanu koji ga je dočekao na ulazu: "Povijest je dinamika" . A ja podsjećam Karamarka i na onu znamenitu " povijest je učiteljica života", pa Tihomir Orešković može mirno u Kockicu bez straha od crvenih duhova. Više se mora bojati crnih vragova, koji su oko njega trenutno.





Karamarko je profesor povijesti. Istina, studirao je desetak godina, ali trebao bi znati da neće morati slati svećenika...

Posted by Željko Jovanović on 14. siječnja 2016




Karamarko: Imamo puno važnijeg posla od preseljenja raznih ureda

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u četvrtak kako postoje veći prioriteti od preseljenja raznih ureda, istaknuvši kako o tome treba odlučiti struka nakon simulacije troškova i analize svih čimbenika, a ne da to bude prostor za politička licitiranja i zabavljanje medija.

"Ne znam kako se jedna marginalna opaska o mogućim lokacijama za rad Vlade pretvorila u prvorazrednu političku temu. Trenutno imamo puno važnijeg posla od preseljenja raznih ureda. Treba zaustaviti iseljavanje mladih ljudi iz Hrvatske, obuzdati rast javnog duga, pokrenuti proizvodnju i ostale gospodarske aktivnosti, povećati zaposlenost i standard, pomoći najpotrebitijima", napisao je Karamarko na svom Facebook profilu.

Poručio je kako uredima u kojima rade oni koji upravljaju državom treba pristupati racionalno, a seliti se treba samo ako to znači iste ili bolje uvjete za rad i manji trošak.

"Zato je najbolje da o tome odlučuje struka, nakon simulacije troškova i analize svih drugih čimbenika, a ne da to bude prostor za politička licitiranja i zabavljanje medija. Poglavito ne u ovako teškoj gospodarskoj situaciji", naglasio je Karamarko.

Moguće preseljenje Vlade u "kockicu" na Prisavlju najavio je u medijima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u sklopu prijedloga da se Ured predsjednice Republike preseli u Banske dvore, a Vlada premjesti u nekadašnju zgradu Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:42