VLADA ODBACILA IZVJEŠĆE

JOVANOVIĆ NA VLADI 'Izvješće HOO-a je šminka za javnost. Novac se trošio nenamjenski!'

To je izvješće samo šminka za javno, poručio je ministar Jovanović

ZAGREB - Na današnjoj sjednici Vlade ministar Željko Jovanović izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora nazvao je 'šminkom za javnost'.

- Ne može se dati pozitivno očitovanje za Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2012. godinu. Postoji sumnja na zlouporabu ovlasti što je ugrozilo financiranje sporta, rekao je Jovanović te se obrušio i na plaće ustvrdivši kako je riječ o nenamjenskom i netransparentnom trošenju proračunskih sredstava.

Vlada nakon njegovog izlaganja nije prihvatila izvješće HOO-a.

Na dnevnom redu se našao i prijedlog uredbe o uvjetima za utvrđivanje i gubitak statusa izbjeglice, prognanika, odnosno povratnika te odluke o vrsti i visini financijske potpore prognanicima i povratnicima, kao i prijedlog uredbe o utvrđivanju statusa bivših nositelja stanarskih prava i članova njihovih obitelji, te uvjetima i postupku njihovog stambenog zbrinjavanja.

- Danas je 973 osoba evidentirano kao izbjeglice s pravom mjera pomoći. Revizija je neophodna, rekao je Ranko Ostojić.

Na dnevnom redu je i prijedlog novoga Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, a Vlada je utvrdila i konačni prijedlog zakona o leasingu.

- Regulira se način djelovanja EU leasing društava na hrvatskom tržištu. HANFA će izdavati odobrenja za rad, poručio je Linić.

Mateša (HOO): Ministarstvo ne prihvaća dijalog i suradnju

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) iznenađen je žustrim izjavama ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na račun Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2012. godinu. Vijeće HOO sastat će se u ponedjeljak, 4. studenoga, razmotriti izjave ministra te zauzeti stav.

"U proteklih šest mjeseci poslovanje HOO-a su kontrolirale četiri inspekcije: proračunski nadzor Ministarstva financija, sportska inspekcija i fiskalni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) te komercijalna revizija. Manje nepravilnosti koje su utvrđene ne opravdavaju negativan stav MZOS-a prema HOO-u. Rado i bez prigovora ćemo prihvatiti svaki daljnji oblik kontrole i nadzora", izjavio je za Hinu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Po njegovim riječima HOO je u cijelosti ispunio svoje obaveze prema svakom nacionalnom sportskom savezu i sportašu i nije bilo odstupanja od proračunskog plana, a što se tiče trošenja vlastitih prihoda HOO tu ima potpunu autonomnost.

Mateša je na kraju izrazio žaljenje što " MZOS ne prihvaća našu kontinuiranu zamolbu za dijalogom i suradnjom".

Smijenjena Uprava HŽ Carga i član Uprave Autoceste Rijeka- Zagreb

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. predlaže se opoziv Željka Denone, dosadašnjeg predsjednika Uprave te imenovanje Josipa Šale novim predsjednikom.

Također na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ivana Leškovića i članova Vlade Hanžeka i Zlatka Martića te imenovanje novog predsjednika Danijela Krakića. Ujedno, radi odlaska na tu dužnost, Skupštini društva predlaže se i opoziv Danijela Krakića kao člana Nadzornog odbora, na prijedlog navedenog Povjerenstva, a na inicijativu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:35