'ALTERNATIVU NEMAMO'

Jovanović nije uspio: Roditelji vukovarskih srednjoškolaca odbijaju poslati djecu u školu bez grijanja

 Vlado Kos / Cropix

VUKOVAR - Roditelji učenika Tehničke škole „Nikola Tesla“ Vukovar i dalje su ustrajni u odluci da djecu ne puštaju na nastavu dok ne završi obnova školske zgrade, koja traje već tri godine. Nije ih smekšao niti dolazak ministra obrazovanja Željka Jovanovića, uzgred prvog ministra koji je posjetio ovu školu, a koji je apelirao na roditelje da prekinu bojkot i da vrate djecu u školske klupe.

- Ovo nema smisla, jer se radovi neće završiti ranije ako djeca ne budu išla u školu. Zbog njih je bolje da se što prije vrate na nastavu, jer će sve to morati nadoknaditi, a osobito će to biti problem maturantima koje čeka ispit državne mature - apelirao je Jovanović, na što je ravnatelj škole Đorđe Lukić rekao kako će se maturanti u dogovoru s roditeljima vjerojatno vratiti na nastavu u srijedu ili četvrtak i to u dio prostorija zamjenske neuvjetne zgrade bivšeg Radničkog doma u Borovu naselju u kojoj se nastava odvija već treću godinu za redom. Lukić je istaknuo kako jedan manji dio prostorija može zadovoljiti uvjete da maturanti idu na nastavu. No, roditelji učenika ostalih razreda neće puštati djecu u školu.

- I mi i djeca smo očajni, tužni i nesretni, ali naša odluka nije ishitrena. Razmišljali smo o svim posljedicama i negativnim stvarima u koje dovodimo djecu, međutim alternativu nemamo. Između obrazovanja i zdravlja naše djece odlučili smo se za drugu varijantu - kazala je predsjednica Vijeća roditelja Dragana Đorđević, na što je ministar još pozvao na prekid bojkota.

- Bili ste strpljivi svih ovih godina, pa vas molim da budete još malo, jer će tako i djeci biti lakše - apelirao je ministar Jovanović, koji zapravo niti nije nadležan za obnovu zgrade, već je to u resoru Ministarstva regionalnog razvoja i ministra Branka Grčića. Upravo će njih dvojica te vukovarski gradonačelnik Željko Sabo u sljedećim danima pokušati razriješiti gordijski čvor s izvođačem radova tvrtkom Projektgradnja kako bi se posao što prije završio. Sabo je pak pozvao roditelje i ravnatelja da obiđu jednu gradsku zgradu kako bi vidjeli može li se u njoj privremeno odvijati nastava, a Jovanović je izvijestio da je Vukovarsko-srijemska županija ponudila opciju organizacije nastave u tri druge škole. Roditelji u to ne vjeruju, što je na neki način i logično, budući da na probleme svoje djece ukazuju već tri godine, a do sada im nikada nitko od odgovornih nije ponudio adekvatnu alternativu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:08