ZGROŽEN MINISTAR OBRAZOVANJA

JOVANOVIĆ POBJESNIO 'Neka se HDZ ogradi od falsifikatora Brkića! A on neka vrati novac'

Ministar obrazovanja Željko Jovanović reagirao je na Facebooku na govor Milijana Brkića. Glavni tajnik HDZ-a je na saboru Akademske zajednice HDZ-a 'Ante Starčević' održao uvodnu riječ

'Lažni pripadnik akademske zajednice otvorio Obnoviteljski sabor Akademske zajednice HDZ-a 'Ante Starčević':

Čitam na jednom portalu kako je točno 339 izaslanika, akademskih građana i intelektualaca koji su - svjesni vlastite odgovornosti za razvoj i napredak našeg društva - zainteresirani pridonositi općem dobru kroz bolje i svrhovitije korištenje svih hrvatskih potencijala, okupilo se u Zagrebu na Obnoviteljskom saboru Akademske zajednice HDZ-a 'Ante Starčević'.

Iskreno se pitam kako se osjećalo tih 338 ugledanih HDZ-ovih intelektualaca kad je uvodnu riječ održao 339. prisutni sudionik skupa - poznati 'lažni' član akademske zajednice, priznati falsifikator i kompilator Milijan Brkić, koji je toliko vjerno prepisao svoj diplomski rad tako da je ostavio i štamparske greške iz originala!

Ako je točno da će ovih dana i službeno biti objavljeno da je njegov rad plagijat i falsifikat očekujem da u državni proračun vrati i sve novce koje je nezakonito primao obzirom da nije imao stručnu spremu potrebnu za dužnost ravnatelja policije!

Nadam se da će se i Akademska zajednica HDZ-a 'Ante Starčević' javno ograditi od vrsnog falsifikatora i kompilatora Milijan Brkića koji je svojim plagijatorskim opusom ismijao, ocrnio i pogazio sve principe akademske čestitosti!

Ili očekujem previše od HDZ-a?', napisao je Jovanović, a prenosi Dnevnik.hr.

Prije nego što se na obnoviteljskom skupu Akademske zajednice HDZ-a 'Ante Starčević' u zagrebačkom Westinu u subotu nazočnima obratio šef stranke Tomislav Karamarko, uvodni je govor održao i glavni tajnik Milijan Brkić. I vjerojatno to ne bi bilo posebno zanimljivo da Brkić u javnosti nije poznat i po tome što je plagirao diplomski rad. Štoviše, Brkić je prilično blizu tome da ostane bez visoke stručne spreme ukoliko uskoro ne napiše novi diplomski.

Naime, Povjerenstvo Visoke policijske škole u studenom 2013. je okončalo priču oko prodavanja ispita i falsificiranja diplomskih radova u glavnoj policijskoj školi, te je otkriveno više od 20 plagijatora, među kojima je i Milijan Brkić. Za kaznu što je 2010. diplomirao na prijevaru odlučeno je da će glavni tajnik HDZ-a morati napisati i obraniti novi diplomski rad ukoliko ne želi da mu visoka stručna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 08:50