SVADBENA ZVONA

Joža Manolić (104) udaje kćer (70): ‘Sve smo držali u strogoj tajnosti. Bit će vrlo skromno‘

Njezin odabranik je misteriozni poduzetnik iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu

Josip Manolić

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

- Istina je, udajem se. Sve smo držali u strogoj tajnosti. Ne želim previše govoriti o tome. Bit će skromna ceremonija na kojoj će biti jako mali krug prijatelja i članova obitelji, govori za 24sata Zrnka (70), kći Jože Manolića, koja se sprema za svadbu u petak.

Njezin odabranik je misteriozni poduzetnik iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu. Tamo je radio za veliku multinacionalnu kompaniju, a ima kuću u Zagrebu u kojoj provodi umirovljeničke dane.

- Poznajemo se već dulje, ali ne bih ulazila u detalje - kratko je poručila Zrnka, koja se godinama brine o ocu Josipu Manoliću.

Manolićeva kći dospjela je u medije kad je izjavila da su je "arkanovci" pokušali oteti kako bi je razmijenili s njihovim vođom Željkom Ražnatovićem Arkanom koji je u to vrijeme "ležao" u Remetincu zbog pripreme sudjelovanja u oružanoj pobuni protiv Republike Hrvatske.

- Taj dan su Arkanovi ljudi htjeli i mene oteti. To se dogodilo na Tuškancu, gdje smo stanovali. Na cesti pred kućom u crnom su se Mercedesu zaustavili do mene. Ustvari su me čekali. Naivno su me pitali gdje je put za Šumski dvor. Rekla sam im samo ravno, a oni meni da odem s njima. Zezala sam se i odgovorila - drugi put. Kad sam im to rekla, jedan je rekao drugome: ‘Hvataj je!‘. Shvatila sam što žele i uspjela pobjeći u kuću iz koje sam se izvukla kroz drugi izlaz. Oni to nisu znali i čekali su dulje od dva sata da se vratim. Kući sam došla tek kasno popodne. Došao je i tata. A on meni: ‘Jesi li im zbrisala?‘. ‘A jesam‘, nasmijali smo se kratko i više to nismo komentirali - ispričala je Zrnka Glasu Istre 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2023 07:29