PREVENTIVNA MJERA

JUČER GA UHITILI ZBOG PRANJA 9 MILIJUNA KUNA, JUTROS ZAVRŠIO U KARANTENI ZBOG SUMNJE U KORONAVIRUS Privedeni poreznik u izolaciji u splitskom KBC-u

KBC Split
 Ante Cizmic / Ilustracija / CROPIX

Jerko Č., 40-godišnjak iz Solina koji je u srijedu priveden i ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pranja novca u iznosu većem od devet milijuna kuna, završio je u četvrtak ujutro u izolaciji u splitskoj bolnici zbog sumnje da je možda zaražen koronavirusom, piše Slobodna Dalmacija.

Sudac istrage splitskog suda odredio mu je u srijedu istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, a sumnjiči ga se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja poslovne isprave, utaju poreza i pranje novca.

Nakon što je odveden u zatvor na Bilicama, Jerko se u četvrtak ujutro požalio pravosudnim policajcima u zatvoru da ima temperaturu i jak kašalj te su ga oni, sukladno propisanom protokolu, a kako u tom trenutku u zatvoru nije bilo zatvorskog liječnika, odveli na Hitnu pomoć u Solinu. No, tamo ga nisu htjeli pregledati jer je zatvorenik pa je upućen u splitsku bolnicu.

Nakon što je primljen na Kliniku za infektologiju KBC-a odmah je preventivno izoliran te su mu izuzeti brisevi ždrijela i nosa te izvađena krv što je poslanu u Zagreb na analizu. Učinjeno je to i zato jer je, prema neslužbenim informacijama iz HZJZ-a, utvrđeno da je Jerko Č. nedavno boravio u Italiji na području u kojem ima zaraženih koronavirusom.

Kako su to utvrdili, odnosno je li to samo iz njegove priče ili i iz nekih drugih relevantnih podataka, novinari Slobodne nisu uspjeli doznati. Očekuje se da će rezultati biti gotovi u petak. No, Slobodna ipak doznaje da prvi rezultati ispitivanja pokazuju da se ipak radi o običnoj gripi, a ne o bolesti od koje strepi cijeli svijet.

Kako doznaje Slobodna, Jerko Č. nije na ispitivanju pred sucem istrage ničim odavao da je bolestan, a naknadno se saznalo da su mu članovi obitelji oboljeli od gripe. Upućeni u ovaj slučaj uvjereni su da je nekadašnji poreznik i prodavač rabljenih automobila "muljao" što se tiče posjeta Italiji te da je cijela ova priča s koronavirusom samo pokušaj slaganja priče i njegovo muljanje čiji je cilj da ne završi iza rešetaka jer se s tim teško miri.

No, kako bilo, iz splitske bolnice su svima koji su bili u kontaktu s privedenim poreznikom preporučili kućnu izolaciju sve dok ne dođu službeni rezultati analize njegove krvi i briseva i dok se ne potvrdi da li je zaista u pitanju obična gripa, prehlada, viroza ili koronavirus, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:51