NAVALA

Jučer se, po prvi put od lipnja, više od 15.000 građana cijepilo prvom dozom; Capak: ‘Sretni smo‘

U HZJZ ističu kako su sretni što su građani donijeli takvu odluku te ponavljaju da je cijepljenje jedini izlaz iz pandemijske krize

Gužva na Velesajmu u Zagrebu, gdje se provodi cijepljenje

 Darko Tomas/Cropix

Na dan 9. studenog utrošeno je 24.505 doza cjepiva, a čak 15.204 osobe cijepljene su s prvom dozom

Takav veliki broj prvih doza posljednji je put zabilježen u prvoj polovici lipnja: 10. lipnja 16.258 građana se odlučilo na prvu dozu a 11. lipnja isto se odnosilo na 11.259 građana, nakon čega je broj prvih doza ipak bio manji. Tako velik broj ukupnih doza u jednom danu nije zabilježen još od prve polovice srpnja, odnosno konkretno od 8. srpnja kada je utrošeno 28.640 doza, dok je već 9. srpnja zabilježeno 23.812 doza.

„Možemo zaključiti da su se nakon ljetne stanke građani odlučili na cijepljenje u većem broju. Sretni smo zbog takve odluke građana, kako zbog onih koji su se odlučili na prvu dozu tako i zbog onih koji su se odlučili na drugu i treću, odnosno dodatnu dozu. Nakon godine i pol života u pandemiji svima je jasno da je izlaz u cijepljenju. Samo cijepljenjem možemo održati naša radna mjesta, a našu djecu u školskim klupama“ istaknuo je ravnatelj HZJZ-a izv. prof.dr.sc. Krunoslav Capak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2022 21:26