PEĐA GRBIN

‘Jučerašnji prosvjed sa slobodom nema nikakve veze. Ovo je zvono na uzbunu jer ljudi očito ne shvaćaju svrhu mjera‘

‘To je posljedica načina na koji se odluke donose, a to je potajice i bez priprema, u Stožeru umjesto na svjetlu javnosti u Saboru‘, rekao je predsjednik SDP-a

Peđa Grbin

 Damjan Tadic/Cropix

- Ironično je da oni koji traže slobodu od covid potvrda istovremeno napadaju novinare koji žele slobodno izvještavati s tog skupa, a njihovi politički pokrovitelji kontinuirano žele gušiti slobodu drugih na razmišljanje, ili slobodu žena da odlučuju o svom tijelu. To je najveći paradoks jučerašnjeg skupa koji sa slobodom nije imao nikakve veze - kazao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin o velikom prosvjedu koji se u subotu održao protiv uvođenja covid potvrda za zaposlenike i korisnike u državnim i javnim službama.

Sloboda nije, nastavlja predsjednik SDP-a, i ne može biti ugrožavanje tuđeg zdravlja i to treba jasno reći i ponavljati. - Ali istovremeno je jučerašnji skup zvono za uzbunu jer je očito da Vlada ne uspijeva ljudima objasniti zašto se mjere donose, koji su njihovi ciljevi i svrha, što je posljedica načina na koji se odluke donose, a to je potajice i bez priprema, u Stožeru umjesto na svjetlu javnosti u Saboru. Zato imamo ovakve skupove i prijetnje referendumom - smatra Grbin.

Prema njemu, potrebno je pod hitno ključne odluke donositi u Saboru i oko njih postići konsenzus, "osigurati da mjere imaju glavu i rep, a ne da nikom nije jasno zašto mu covid potvrda treba za knjižnicu, a ne za kafić". Predsjednik SDP-a naglašava da je isto tako potrebno otvoreno reći da samo cijepljenje neće zaustaviti epidemiju, te da, ako želimo izbjeći lockdown, potrebne su mjere koje će se ticati distance, maske i druge, kao i da će biti potrebne za sve građane.

- Takve su nam mjere potrebne što prije, jer ćemo u protivnom imati daleko veći broj mrtvih i zaraženih. Podsjetit ću da danima iz Zagreba stižu upozorenja da se ni ukopi ne stignu obavljati brzinom kojom dolaze. Ako to nije zvono na uzbunu da se počne raditi, ne znam što još treba - kazao je predsjednik SDP-a, Peđa Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:51