EKSPLOZIVNA DEBATA

'JUDITH REISMAN LAŽE, NJEN CILJ JE SRUŠITI KURIKULUM ZDRAVSTVENOG ODGOJA' Ministarstvo o lažnoj znanstvenici

 CROPIX

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) reagiralo je danas na tvrdnju Judith Reisman u jučerašnjoj debati s Aleksandrom Štulhoferom, istaknuvši kako je riječ o optužbi kojoj je cilj narušiti znanstveni ugled i vjerodostojnost sugovornika.

Reisman je, naime, jučer tijekom debate ustvrdila da je Theo Sandfort, s kojim je Štulhofer uredio knjigu "Seksualnost i rod u postkomunističkoj Istočnoj Europi i Rusiji", pedofil.

Kako ističe MZOS, "optužba koju je jučer u debati s profesorom Aleksandrom Štulhoferom izrekla gospođa Judith Reisman imala je za cilj narušiti znanstveni ugled i vjerodostojnost sugovornika, a posredno time i Kurikulum zdravstvenog odgoja čiji je jedan od autora i prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer".

"Dr. Sandfort, s kojim je Štulhofer 2005. godine uredio knjigu o seksualnosti u postkomunističkim društvima zaposlen je na Sveučilištu Columbia u New Yorku, gdje radi kao Profesor kliničkih sociomedicinskih znanosti na Odjelu za psihijatriju i istraživač u Centru za istraživanja HIV/AIDSa (http://www.hivcenternyc.org/people/theosandfort.html ). Profesor Sandfort je u razdoblju 2002.-2003. bio predsjednik Međunarodne akademije za seksološka istraživanja, najprestižnijeg udruženja stručnjaka koji se bave istraživanjima seksualnosti", stoji u priopćenju.

"Ako gospođa Reisman ima saznanja koja profesor Štulhofer nema, dužna ih je prijaviti nadležnim organima u SAD. U suprotnom je riječ o kleveti", naglašava MZOS.

Na tvrdnju Reisman u jučerašnjoj debati da je Standfort pedofil, Štulhofer je uzvratio pitanjem kako onda može biti predavač na sveučilištu Columbia.

"Ne znam što je Phil Sandfort prije pisao. Mi smo zajedno uredili knjigu koja govori seksualnosti nakon pada Berlinskog zida, ja zaista ne znam što je on prije pisao i da li je pedofil. Mislim da se toliko poznajemo da znate da ne bih radio sa sumnjivcima", odgovorio je Štulhofer nakon toga studentskom kapelanu Sveučilišta u Zagrebu don Damiru Stojiću koji ga je upitao je li znao da čovjek s kojim je uredio knjigu otvoreno podržava pedofiliju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:22