'PREPUSTITE JOJ MJESTO...'

JUNAK DANA Vozač zaustavio autobus i nije htio krenuti dok se netko ne ustane trudnici: 'Žalosno je da su neki putnici gunđali kada sam to učinio'

 
Ilustracija
 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Još jedan "Prometov" vozač ispao je heroj nakon što se suprotstavio putnicima bez empatije i pomogao trudnici koja se jučer u prijepodnevnim satima negdje kod Šina ukrcala u autobus Stobreč–Split, piše Slobodna Dalmacija.

– Tog dana su bila dva slučaja s trudnicama. Jedan je odmah riješen jer se trudnici, čim sam jednom putniku rekao, prepustilo mjesto, a drugi slučaj je bio onaj kad sam ustao i zaprijetio da neću nastaviti voziti sve dok trudna gospođa ne sjedne – kazuje Slobodnoj "Prometov" vozač, koji ipak imenom i prezimenom nije htio u javnost.

Kako kaže, u autobus na Šinama ušla je trudnica, koju je zamolio da negdje sjedne. Međutim, do sljedeće stanice je u retrovizoru vidio da u prepunom autobusu ona i dalje stoji kod vrata.

– Ustao sam, otišao do nje i još jednom je zamolio da sjedne, a ostalim putnicima kazao da joj se dignu, inače autobus neću pokrenuti. Bila je ugrožena i moja i njihova sigurnost, jer postoji mogućnost da se samo od jednog kočenja toj gospođi nešto dogodi. Nitko joj se nije odmah ustao, tek nakon možda pola minute – nastavlja vozač, te dodaje kako ni on u takvoj situaciji ne može biti opušten i da mora paziti na stotinu drugih stvari tijekom vožnje.

– Žalosno je da su neki putnici zagunđali kad sam se ustao i zatražio da joj se ustupi mjesto. Jadnoj gospođi je bilo neugodno pitati, a nitko od putnika se nije ponudio – nastavlja.

Inače, ovaj "Prometov" vozač je u svojoj karijeri ovakvo što napravio već 10-ak puta i smatra kako bi putnici trebali imati više razumijevanja. Na kraju razgovora zamolio nas je da mu pomognemo oko jedne učestale situacije koja se događa u autobusu.

– Molio bih sve naše starije putnike da se ne ustaju za izići sve dok se autobus ne zaustavi. Slobodno naglasite vozačima da izlazite na određenoj stanici, bez brige, nećemo vas zaboraviti. Također, bez problema ćemo pričekati koliko god je potrebno da sigurno iziđete iz autobusa. Minuta-dvije više nikome neće naškoditi, a izbjeći će se moguća nezgoda – za kraj će vozač heroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:42