RAT ZA PODRAVKU

Jurčić: U Podravku nisam došao da bih je prodao

Incijativu člana Uprave Marina Pucara da se Podravka rascjepka na nekoliko tvrtki čiji bi se manjinski udjeli prodali kako bi se došlo do svježeg kapitala Jurčić nije želio komentirati
 Nikola Wolf/CROPIX

KOPRIVNICA - Šef Nadzornog odbora Podravke dr. Ljubo Jurčić izjavio je danas kako je dokapitalizacija kompanije novom emisijom dionica jedan od prijedloga koje treba razmotriti i usuglasiti s vlasnicima.

- Razmatranje dokapitalizacije kao moguće financijske poluge doći će na red tek poslije Glavne skupštine dioničara u veljači. U ovom času Nadzornom je odboru prioritet stabiliziranje poslovanja kompanije, a vlasnici će na skupštini odlučivati u kojem će smjeru ići Podravka - ističe Jurčić.

Incijativu HSS-ova člana Uprave Marina Pucara da se Podravka rascjepka na nekoliko tvrtki čiji bi se manjinski udjeli prodali kako bi se došlo do svježeg kapitala Jurčić nije želio posebno komentirati.

- Jasno je da o takvim stvarima odlučuju vlasnici, a ne menadžment - kaže čelnik NO-a. Jurčić ne želi komentirati ni neslužbene informacije kako je šef Atlantic grupe Emil Tedeschi već obavio neformalne razgovore s Podravkinim stakeholderima kako bi ispipao teren za preuzimanje koprivničke kompanije.

Tedeschi je, kako se ovih dana neslužbeno govori, o tome već razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor, Jurčićem, ministrom gospodarstva, predstavnicima mirovinskih fondova i drugim investitorima.

- Nisam u Podravku došao kako bih je pripremio za prodaju, već kako bih s predstavnicima ostalih vlasnika konsolidirao tvrtku i poboljšao njezino poslovanje u svim segmentima - odgovara Jurčić.

On vjeruje kako će Podravka već ove godine ostvariti solidan rezultat, a sljedeće bi trebala učiniti značajan razvojni iskorak jer kompanija ima potencijala i velikih rezervi.

- Da su se ove financijske dubioze dogodile u nekoj drugoj tvrtki, ona bi već bila na koljenima. No Podravka je dovoljno snažna da to prebrodi bez veće štete - uvjeren je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 00:55