SPORNI GUP

JURIČAN POSLAO 'LJUBAVNO PISMO' I PREMIJERU PLENKOVIĆU 'Dragi Andrej, pratim već duže vrijeme tvoj promišljeni rad, tvoje majstorije'

 
 CROPIX

Dario Juričan je putem Facebooka uputio 'ljubavno pismo' premijeru Andreju Plankoviću u kojem ga podsjeća da će se u četvrtak 6. 2. 2020. u Gradskoj skupštini Zagreba glasati za novi Generalni urbanistički plan (GUP) kojim se želi omogućiti 'brutalna betonizacija Zagreba'.

Naravno, Juričan se s čitavim projektom slaže i želi u njemu sudjelovati te dobiti 'dio specijalnog tereta koji je Bandić dobio u Dubaiju'.

Juričanovu poruku Plenkoviću prenosimo u cijelosti:

"LJUBAVNO PISMO S JANJETINOM ZA PREMIJERA ANDREJA PLENKOVIĆA

ANDREJ – IDEMO ZAJEDNO KRASTI!

Dragi Andrej, ja ću te odmah zvati po imenu, nadam se da mi nećeš zamjeriti. Pratim već duže vrijeme tvoj promišljeni rad, tvoje majstorije.

Kao što dobro znaš, u četvrtak 6. 2. 2020. u zagrebačkoj gradskoj skupštini glasat će se za novi Generalni urbanistički plan (GUP). Jasno ti je, iza njega se krije brutalna betonizacija Zagreba, pogotovo u dijelu koji se odnosi na internacionalnu muljažu tako provincijalnog imena - projekt Manhattan na Savi.

Bit će ti lakše, Andrej, kad ti kažem da ja taj projekt ne samo podržavam, nego te i molim da me u njega uključiš. Vrijeme je da krenemo zajedno krasti!

Milan Bandić dobio je specijalni teret iz Dubaija i kao darežljiv čovjek znat će ga podijeliti s tvojom hordom koja se inače zove HDZ, a ti ćeš jedan dobar dio dati meni.

Jasno vidim taj prosperitet koji nam projekt Manhattan samo u prvoj fazi planiranja donosi: te planove koje možeš nekoliko puta dati izraditi i preslagivati, kupiti i prodati, sve interesne sfere te nove fimimedije, jer to HDZ tako vjerodostojno zna, umije i voli.

Najviše cijenim tvoju navadu da osobno nazivaš jednog po jednog zastupnika u Skupštini grada Zagreba i objašnjavaš mu da u Skupštini treba glasati onako kako je tvoj partner Bandić zamislio. Nadam se da ćeš i ovaj puta to učiniti. Nikad ne znaš jel' ima koji neposlušni oposum u vlastitim redovima!

Svima koji će te, Andrej, na parlamentarnim izborima hvatati za jaja govoreći da je "glas za Andreja, glas za Milana" sad možeš začepiti usta s parcelom na Manhattanu, s unosnim poslovima za izvođače, podizvođače, dobavljače, kupce, zakupce, banke, Crkvu, uključiti ih u te orgije betona kojeg možeš prenaplatiti i špricati veselo simo- tamo, pa i do vikendice kad ostane viška, da beton ne propadne. A uvijek se nađe tog viška, za višestruka farbanja, za namještenja-uhljebljenja članova horde koju predvodiš, za njihovu djecu, rođake i ljubavnice na budućem Manhattanu s bezbrojem kvadrata koji samo čekaju svoje vlasnike. Lako je bilo HDZ-u '90-ih, ali nema više pretvorbe i privatizacije, nemaš više što oteti kako bi namirio svoju hordu, sad valja smisliti neka nova rješenja, biti kreativan i fleksibilan!

Sve si to ubacio u kalkulator mašinu i dobro izvagao. Nego šta! Znaš ti dobro kako preživljavaju u Zagrebu ove krupne HDZ-ove mizerije i žmigavci oko tebe: ubacili su se u nekretnine, poduzetništvo, kafiće od Bundeka do Španskog i pod tuđim imenima rade poslove, vrte paricu, ljude, vrte teren, rade ti o glavi... a parica je ono jedino što istinski zbližava HDZ. Sve ostalo je show za raju.

Sad ćeš im napokon moći, Andrej, ponuditi Manhattan paricu-mamicu, koja će idućih destljeća samo teći i teći...
A Milanu koji nije uspio na zemljištima Sljemena, Gredelja i Zagrepčanke doći dalje od skladišta i koji je svojim vizijama usmrdio cijeli grad, dati ćemo novu šansu. Zavrijedio je.

Neka bude blagoslovljen dubajski EMAAR čiji arhitekti marljivo samo rade na tome da nam uljepšaju život u metropoli prijateljske im Hrvatske!
To što rezač etiketa Milan ima zajedno sa svojim pajdama sudske procese: Agram, Bundekfest, Čistoća, GUP, Krašograd, Nadstrešnice, Prljavi policajci, Pročistač, Robert Ljutić, Struja, Štandovi, Vrtić...

Ma imaš pravo, Andrej, koga to više briga, ne trebamo se opterećivati prošlošću kad nas čeka budućnost u blagostanju.
I zato idemo, Andrej, zajedno krasti, idemo na janjetinu, da nam se brade cakle od masti, da zapišamo teritorij, da dogovorimo sve detalje.

Partneri – ti, Milan i ja.
Dario Juričan, gradonačelnik svemira

p.s.
Treba uzeti veći stol, izbrojii na fotkama koliko će nas biti..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:03