PREMIJERA KUMEKA

Juričan se dan nakon premijere oglasio o susretu s Bandićem: ‘Stampedo novinara išao je za njim‘

Tutnuo mi je u ruke 70 kuna. Nije ni to bila jednostavna operacija jer su u buntu bile samo dvjestotke, ispričao je Juričan
Milan Bandić odlazi s premijere
 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prihvatio je poziv i pojavio se jučer na premijeri filma "Kumek" redatelja Darija Juričana, no na samoj projekciji nije se zadržao.

Juričan mu je za 65. rođendan, koji je bio u nedjelju, pokušao pokloniti knjigu "Kumek" autora Saše Paparelle i Hrvoja Appelta, ali Bandić je izvadio novac i platio mu 70 kuna za knjigu. Dobio je i bocu gina. Gradonačelnik se pojavio u plavoj 'hudici' s natpisom 'Neumoran' i istom takvom maskicom.

Redatelj Kumeka na Facebooku je opisao susret s 'Rezačem etiketa', kako naziva Bandića u svojim objavama na Facebooku.

- Mjerenje temperature uspio je obaviti iz petog pokušaja. Nikako ta glava nije shvaćala da se treba mrvu sagnut kako bi čelo došlo na pravo mjesto, ispričao je Juričan.

- Kao domaćin sam mu poklonio Gin “16 “ kojeg radim i knjigu Kumek. Iako sam mu naglasio da su to pokloni odlučio je platiti knjigu Kumek autora Saše Paparelle i Hrvoja Appelta („Da vam ne ostanem dužan“) i tutnuo mi 70 kuna. Nije ni to bila jednostavna operacija jer su u buntu bile samo dvjestotke. Gin „16“ od 240 kuna, platio nije. Ostao je dužan, dakle, prema toj njegovoj seljačkoj logici 240 kuna, našalio se Juričan.

Bandić ipak nije ostao na premijeri, evo kako je to Juričan prokomentirao.

- Brzinski se pozdravio, okrenuo i pobjegao u noć. Stampedo novinara za njim. Meni se učinilo da smo u Londonu i da vidim Ivicu Todorića, napisao je između ostalog redatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:57