ZAJEDNO U KOMBIJU

Jutarnji doznaje: četiri pripadnika MUP-a koji su osiguravali Kolonu sjećanja pozitivni na covid

Riječ je o djelatnicima Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su bili upućeni na tu zadaću i išli su u Vukovar kombijem
 Vlado Kos/Cropix

Četvorica pripadnika Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su boravili u Vukovaru 18. studenog zbog osiguranja obilježavanja dana pada grada po povratku su bili pozitivni na covid-19, doznali smo od izvora bliskih MUP-u.

Riječ je o djelatnicima koji su bili upućeni na tu zadaću i išli su kombijem, a unatoč tome što su na toj zadaći bili poduzeli sve epidemiološke mjere ustanovilo se da su po povratku imali simptome i sva četvorica koja su išla istim kombijem bili su pozitivni na virus.

Međutim, nije ustanovljeno jesu li se zarazili tijekom boravka na službenoj zadaći u Vukovaru ili su bili zaraženi i prije, a tek po povratku razvili simptome. Nakon što se pokazalo da su pozitivni, djelatnici su na bolovanju.

Upravo kako bi se izbjegla mogućnost zaraze u kombi vozilima prevozilo se maksimalno četvero djelatnika, te se osiguravalo noćenje u jednokrevetnim i maksimalno dvokrevetnim sobama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2020 15:49