ODLUKA

JUTARNJI DOZNAJE: KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ DANAS RAZRIJEŠILA DUŽNOSTI MIRJANU HRGU Bivša novinarka s Pantovčaka odlazi prije predsjednice

Mirjana Hrga i Kolinda Grabar-Kitarović
 Boris Kovačev / CROPIX

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, doznajemo, razriješila je u srijedu dužnosti Mirjanu Hrgu, savjetnicu za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.

Bivša TV novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. siječnja 2019., a javna je tajna da se s predsjednicom razišla još tijekom ljeta, i htjela otići s Pantovčaka, ali je odluka bila odgođena dok ne završi kampanja i ne prođu izbori. Budući da je Hrga razriješena osam dana prije nego što bi napunila godinu dana mandata na Pantovčaku, nema pravo kao državni dužnosnik na privilegij šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. Ona sada ima pravo zatražiti punu plaću tri mjeseca i pola plaće iduća tri mjeseca do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi.

- To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča - poručila je Hrga za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2022 12:40