AGONIJA TRAJE

Jutarnji iz diplomatskih izvora doznao zbog čega su Hrvati u Zambiji opet odvedeni u isti zatvor

Imigracijska služba zaustavila ih je u zračnoj luci prije leta za Hrvatsku. Iz Vlade su stupili u kontakt s odvjetnikom

Još 23. siječnja oko devet sati osmero Hrvata dovedeno je u otvorenom pick up vozilu na sud u Ndoli, gdje je im je tog dana bilo zakazano jedno od ročišta

 Marko Miscevic/Cropix

Hrvatski posvojitelji, kojima je jučer sud u Zambiji povukao optužnicu za pokušaj trgovine djecom i krivotvorenje dokumentacije o posvojenju četvero kongoanske djece i naredio da napuste zemlju u roku od 48 sati, zaustavljeni su danas u zračnoj luci u Ndoli pri povratku u Hrvatsku, a kako Jutarnji doznaje iz diplomatskih izvora, zadržani su u pritvoru zbog istih optužbi za koje ih se teretilo.

Imigracijska služba zaustavila ih je u zračnoj luci prije leta za Hrvatsku i ponovno odvela u zatvor u Ndoli, u kojem su bili proveli više od mjesec i pol dana.

Iz Vlade su stupili u kontakt s odvjetnikom koji je rekao da će uskoro biti s hrvatskim državljanima i da su uhićeni zbog istih optužbi. Hrvatska će poduzimati intenzivne diplomatske i političke kontakte na svim razinama u Zambiji i s EU delegacijom, a Ndolu dolazi i hrvatski veleposlanik Cicvarić. Nakon razgovora s klijentima, odvjetnik će javiti i našim vlastima o čemu se točno radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 10:00