SUSRET NA PANTOVČAKU

JUTARNJI OTKRIVA Evo koje je obećanje Josipović dao Kolindi tijekom sastanka u četiri oka

Sastanak je započeo oko 17 sati, ali medijima nije bilo dozvoljeno snimanje njegova početka
Zagreb, 040115.Jadran film. RTL-ovo suceljavanje predsjednickih kandidata Ive Josipovica i Kolinde Grabar Kitarovic koji su izborili drugi krug izbora. Voditelj programa bio je Igor Bobic.Na fotografiji: Ivo Josipovic i Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je u ponedjeljak novoizabranu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u Uredu predsjednika Republike te je čestitao na izbornoj pobjedi i upoznao ju s funkcioniranjem Ureda.

Uz novoizabranu predsjednicu Republike Grabar Kitarović bili su članovi njezina izbornog stožera - Jadranka Jureško Kero, Miro Kovač i Mladen Pavić, a uz predsjednika Josipovića pročelnica Kabineta Danica Juričić Spasović, šefica izborne kampanje Tamara Obradović Mazal i predstojnik Ureda predsjednika Vito Turšić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčak je stigla nešto prije 17 sati, a sastanak je trajao sat vremena.

Srdačan susret i Josipovićevo obećanje

Susret dojučerašnjih političkih suparnika je, kako doznaje Jutarnji, protekao srdačno. Prvih pola sata na razgovoru su sudjelovali i njihovi suradnici, a ostatak vremena Grabar Kitarović i Josipović proveli su sami u razgovoru.

Kako također doznajemo, na sastanku na Pantovčaku razgovaralo se o troškovima Ureda predsjednika i broju ljudi. Josipović je prilikom susreta, kako doznajemo, novoizabranoj predsjednici rekao da u ovom prijelaznom razdoblju neće potpisivati nikakve bitne odluke niti će odlaziti na putovanja.

Mandat počinje 19. veljače

Novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na novu dužnost po zakonu stupa posljednjeg dana mandata predsjednika Josipovića, koji je petogodišnji predsjednički mandat preuzeo 19. veljače 2010. godine.

Inače, mediji, sastanak nisu mogli pratiti već su samo snimili dolazak Grabar Kitarović na Pantovčak nešto prije 17 sati.

Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je na predsjedničkim izborima osvojila 50,74 posto glasova, a Ivo Josipović 49,26 posto glasova hrvatskih birača.

Grabar Kitarović dobila je 1.114.865, a Josipović 1.082.430 glasova što je razlika od 32,435 glasova.

U obraćanju nakon proglašenja prvih nepotpunih rezultata predsjedničkih izbora Grabar Kitarović je poručila kako nema mjesta trijumfalizmu, a glasače svog protukandidata Ive Josipovića pozvala je na zajedništvo u izgradnji bolje Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:20