LUKSUZNI SMJEŠTAJ

JUTARNJI OTKRIVA: GLOGOŠKINABIO VISOKE RAČUNE U prvatri mjeseca 2015. za režije plaćeno više nego za cijelu 2014.

Račun za potrošnju plina u veljači je pak bio koliko i svi računi za cijelu prošlu godinu

Za režijske troškove kuće u Zaprešiću namijenjene smještaju najtežih ratnih invalida koji dolaze u Zagreb radi liječenja, a koju mimo pravila i potpisanog sporazuma koristi Đuro Glogoški, Ministarstvo branitelja lani je platilo ukupno 7171 kunu.

A samo u prva tri mjeseca ove godine ti su se troškovi popeli na 8351 kunu. Račun za potrošnju plina u veljači je pak bio koliko i svi računi za cijelu prošlu godinu.

Pokazuju to podaci koje smo na naš zahtjev dobili iz Ministarstva. Upravo iz režijskih troškova koje je Ministarstvo plaćalo za tu kuću u 2013., 2014. te prva tri mjeseca ove godine, najbolje se može vidjeti kad je najviše korištena, tj. da su računi veći otkad traje prosvjed u Savskoj. Budući da je Glogoški potvrdio da boravi u kući, a i neki su branitelji koji prosvjeduju priznali da su i oni znali povremeno prespavati u kući u Zaprešiću kada bi došli u Zagreb i u Savsku 66, ne treba čuditi što su i režije porasle.

U prošlih 27 mjeseci ukupno je Ministarstvo branitelja za režijske troškove platilo 31.752 kune. Najveći računi stigli su prošli mjesec. U ožujku je Ministarstvo platilo gotovo sedam tisuća kuna, i to sve za troškove plina. Radi se o potrošnji plina u veljači, iz čega proizlazi da je upravo tada Glogoški najviše boravio u kući.

Primjerice, za isti mjesec u 2014. račun za plin za kuću bio je trostruko manji - 2568 kuna. U ožujku 2013., pak, uopće nije bilo potrošnje plina, što znači da u kući nitko nije boravio.

Čim se donese novi Pravilnik o korištenju kuće, ministar branitelja Predrag Matić poslat će ga Glogoškom te očekuje da se iseli i preda ključeve.

Nakon toga će Ministarstvo promijeniti bravu te ubuduće strogo kontrolirati korištenje kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:44