KAO SVJEDOKINJA

JUTARNJI OTKRIVA: I premijerka Kosor će u USKOK na ispitivanje!

Šefica HDZ-a kao svjedokinja dat će iskaz istražiteljima koji rade na slučaju Sanader
Zagreb, 231011.Mala dvorana Doma sportova.Sabor HDZ-a za I. izbornu jedinicu za predstojece parlamentarne izbore u prosincu.Na slici: predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Državno odvjetništvo i USKOK pozvat će predsjednicu Vlade RH-a Jadranku Kosor na razgovor prije održavanja parlamentarnih izbora , doznaje Jutarnji iz izvora bliskih istražiteljskom timu koji se bavi sadržajem optužnica protiv Ive Sanadera.

Na ponovoljno pitanje, je li, dakle, izvjesno da će istražitelji razgovarati s predsjednicom Vlade i HDZ-a prije 4. prosinca i datuma izbora, dobili smo sljedeći odgovor: “Nema nikakva smisla da premijerku Kosor pozovemo poslije izbora. Kada bi s njom razgovarali poslije izbora, bila bi to loša poruka javnosti. A vjerujte mi, mi nismo lešinari.” konstatirao je izvor Jutarnjeg.

Zapravo, isti izvor želio je reći da bi ispitivanje premijerke nakon izbora, bez obzira na njihov ishod, moglo biti protumačeno kao strah pravosudnih tijela da pozove na razgovor šeficu Vlade za trajanja njezina mandata.

Sanaderovi istražitelji, čini se, razrješili su i dvojbe oko podizanja kaznene prijave protiv Hrvatske demokatske zajednice . Tu postoji posve konkretno objašnjenje. Dosadašnje istražne radnje pokazale su da postoji obavezna kazneno-pravna odgovornost Hrvatske demokratske zajednice u pojedinim slučajevima korupcije vezanim uz Ivu Sanadera, tvrdi se. Iz toga se može lako zaključiti da je optužnica protiv HDZ-a posve izvjesna.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:36