JUTARNJI DOZNAJE

JUTARNJI PRVI DOZNAJE Miroslav Škoro objavljuje kandidaturu za predsjednika u nedjelju ujutro!

Miroslav Škoro
 Darko Tomas / CROPIX

Poznati pjevač Miroslav Škoro objavit će svoju kandidaturu u nedjelju ujutro, doznaje danas ekskluzivno Jutarnji list.

Iako se i prije špekuliralo da će se baciti u politiku, čini se kako je sada definitivno odlučio uključiti se u utrku za mjesto predsjednika države. Doznajemo da će se u pretkampanji distancirati od ekstremno desnog spektra kako bi mogao zahvatiti u biračko tijelo svih političkih opcija, od desnih pa preko centra do lijevih.

U međuvremenu, kontaktirali smo i njegovu sestru koja se spominje kao voditeljica Škorine kampanje.

- To su sve spekulacije. Ne znam tko je izvukao moje ime. Ne bavim se političkim marketingom. Posvećena sam obitelji i svojoj djeci - tako je u četvrtak glasila reakcija Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore, za Jutarnji list, a koju su pojedini mediji najavili kao voditeljicu bratove izborne kampanje u utrci za predsjednika države.

Biračko tijelo

U izjavi za Jutarnji, Vučemilović je ranije rekla da ne zna hoće li se kandidirati njezin brat.

- Što god da učini, ja, kao i cijela uža i šira obitelj ćemo ga podržati - rekla nam je Vučemilović, doktorica ekonomskih znanosti s dugogodišnjim iskustvom u vođenju marketinških agencija.

Prema nekim nagađanjima, takav odmak stvar je dogovora između Škore i voditelja Velimira Bujaneca, čija televizijska emisija “Bujica” praktički formira raspoloženje desnih birača, te Mate Radeljića, bivšeg savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Navodno je sam Bujanec nekoliko puta Škoru najavljivao samo kao mogućeg kandidata bez da ga je, kako je to činio ranije, obasipao hvalospjevima kao budućeg predsjednika.

- To je legitiman potez. Škoro se od početka predstavlja kao kandidat desnice, a to je čovjek koji ima mnogo simpatizera i u drugim opcijama. Očito se procijenilo da je zbog višeg cilja bolje da se ne vezuje za Bujaneca, kako od sebe ne bi odbio druge birače. Njegove teme neće biti ustaše i partizani, nego ekonomija, loše plaće, loš standard, visoki porezi, iseljavanje - kažu nam upućeni.

Fokus

Sam Škoro bit će neovisni kandidat, no vrlo brzo nakon kandidature, doznajemo, trebale bi ga podržati mnoge stranke desnice, kao što je Hrast, HKS Ruže Tomašić i ostalih koji su na izborima za Europski parlament izašli u platformi Hrvatski suverenisti.

Ono što je sigurno jest da ga odmah u početku bez ikakvog razgovora neće priznati Neovisni za Hrvatsku, koje vode Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. Te dvije platforme posvađale su se i prije izbora, Bujanec je odlučio podržati Suvereniste i mnogi analitičari su upravo taj potez okarakterizirali kao jedini pravi razlog zbog kojeg su Neovisni ostali bez mandata na tim izborima.

Tijekom četvrtka na Facebook stranici Podrška Bruni Esih osvanula je navodna izjava Esih u kojoj ona potvrđuje da će podržati Škoru na izborima, no ta je vijest vrlo brzo demantirana.

- Potporu dosad nikome nismo dali jer nitko to nije tražio. Do službenih potvrda kandidatura sve pripada rubrici nagađanja pa sukladno tome ne želimo nikoga podržavati i unositi zbrku u biračko tijelo. Nama su u fokusu jedino parlamentarni izbori - rekla nam je Esih koja je trenutačno u operacijama osnaživanja stranačkih ogranaka u Dalmaciji i Slavoniji.

Menadžment

Marketinške operacije u Škorinoj kampanji trebala bi voditi njegova sestra Vesna Vučemilović koja je magistrirala 2007. na Sveučilišnom poslijediplomskom studiju, smjer menadžment. Više od 20 godina radila je na vodećim mjestima, a karijeru je započela '90-ih u Pivovari Osijek. Zatim je radila u Gucić Grupi, Jadranskoj pivovari te kao direktorica marketinške agencije Media Balance i direktorica agencije CBG Group koja je bila ugovorni partner jedne od deset najvećih marketinških agencija u svijetu Young&Rubicam.

Od 2004. do 2014. radi kao direktorica marketinga u Nexe Grupi d.d. U zvanju predavača je od 2011. i radi kao vanjska suradnica na Veleučilištu u Slavonskom Brodu i na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2021 02:30