EPIDEMIJA

JUTARNJI PRVI DOZNAJE Petero liječnika i jedna medicinska sestra u KBC-u zaraženi koronavirusom

 Boris Kovačev / CROPIX

Kako doznajemo iz KBC-a Zagreb, ukupno je petero liječnika i jedna medicinska sestra pozitivno na koronavirus. Dobra vijest je što su sve kolege od zaraženih liječnika negativni.

Pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak u utorak je Hini potvrdio da je jučer četvero liječnika iz KBC-a Zagreb pozitivno na koronavirus, troje s kardiologije i jedna liječnica s neurologije.

Poduzimaju se mjere utvrđivanja kontakata i dezinfekcije, a trenutno je više od 100 djelatnika te ustanove u samoizolaciji, rekao je Novak.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić prethodno je izjavio da su neki liječnici virus uvezli iz Austrije, gdje su bili bez znanja uprave bolnice, i nisu poduzeli mjere dvotjedne samoizolacije.

"Znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju, koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji", rekao je.

Ćorušić je pritom poručio da će liječnici koji ne prijavljuju svoje moguće kontakte sa zaraženim osobama vjerojatno biti sankcionirani.

Inače, zaraženo je još troje liječnika u KB Dubrava i jedan u psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Podsjetimo, prema jučer objavljenim podacima, u Hrvatskoj je 69 osoba zaraženih koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:28