ORKANSKA BURA

JUTRO DONIJELO GROZNE PRIZORE Dalmacija potpuno odsječena, prevrnuti kamioni... NOĆNA DRAMA KRAJ SPLITA Talijanski tanker završio na stijenama

 
 Cropix

Jaka bura stvorila je velike probleme na cestama diljem Hrvatske.

Na cesti između Posedarja i Masleničkog mosta snažan je vjetar prevrnuo čak tri kamiona, dva poljskih registarskih oznaka, a jedan albanskih.

Zbog olujnog vjetra u srijedu navečer su se prevrnula čak dva kamiona na autocesti blizu Dugopolja, javlja Slobodna Dalmacija. Policija je potvrdila da su u 19 i 30 sati zaprimili dojavu o prevrtanju teretnog vozila na kolnik na autocesti kod Biskog.

Srećom, vozač nije ozlijeđen, kao ni u slučaju drugog prevrtanja na obližnjoj lokaciji nešto više od sat vremena kasnije, u 20 i 45 sati.

Tom nevjerojatnom prizoru su svjedočili čitatelji Slobodne i snimkom zabilježili taj trenutak.

- Kaos je na autocesti prema Dugopolju, prevrnuo se šleper ispred našeg auta - javili su nam putnici koji su svjedočili razornim udarima vjetra kojima se teška prikolica šlepera nije mogla oduprijeti.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će tijekom jutra i prijepodneva puhati jaka do olujna bura koja će u Dalmaciji imati i orkanske udare, a smirivanje vjetra očekuje se tek u poslijepodnevnim satima.

I Hrvatski autoklub upozorio je vozače na jak vjetar, a na nekim je dionicama promet zabranjen.

Tako su zbog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te između čvorova Dugopolje i Bisko te Jadranska magistrala između Posedarja i starog Masleničkog mosta (DC8).

Zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo (DC217).

Dodatna zabrana prometa za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) je na državnoj cesti DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 00:04