PAVLE KALINIĆ

‘Kad sam čuo da mu je pozlilo, istrčao sam iz stana, nisam prošao ni sto metara i javili su mi da je umro‘

‘Vidjet ćemo hoćemo li ići na izbore ili nećemo. Također, tek ćemo vidjeti hoćemo li na izbore s listom ili s kandidatom za gradonačelnicu ili gradonačelnika‘
Milan Bandić i Pavle Kalinić
 Goran Mehkek/Cropix

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama i dugogodišnji prijatelj Milana Bandića Pavle Kalinić potvrdio je u razgovoru za Nacional da je zagrebačkom gradonačelniku pozlilo u subotu 30-ak minuta prije ponoći u jednom zagrebačkom restoranu. Nakon toga je prevezen u KB Sveti Duh gdje je i preminuo.

Međutim, nešto kasnije, Kalinić se ispravio i demantirao da je rekao da je Bandić preminuo u restoranu. Točnije, ni sam više ne zna što je rekao:

- Nisam to rekao. Zapravo, ne znam više što sam rekao, a što nisam. Oka nisam sklopio. Da sad sjednem na klupu, odmah bih zaspao" - rekao je Pavle Kalinić za index.hr koji je dodao da ga je nazvala novinarka Nacionala te mu se ispričala zbog krivog prenošenja izjave o mjestu gdje je Bandiću pozlilo.

- Rekao sam da je Bandić bio vanka, u kući kod jednog prijatelja doma, nakon čega je prebačen u bolnicu Sveti Duh.

Kalinić je nekoliko riječi rekao i o predstojećim lokalnim izborima.

- Vidjet ćemo hoćemo li ići na izbore ili nećemo. Također, tek ćemo vidjeti hoćemo li na izbore s listom ili s kandidatom za gradonačelnicu ili gradonačelnika, izjavio je Kalinić.

- Ni sam ne mogu vjerovati da je Milan Bandić umro. Kada sam čuo da mu je pozlilo istrčao sam van iz stana i krenuo prema bolnici, nisam prošao ni sto metara kada su mi javili da je umro. Imat ćemo sad sastanak da vidimo što ćemo dalje, napravit ću najbolje što mogu, rekao je za Nacional Pavle Kalinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:31