PRIČA S OTOKA

Kad se susretnu čokolada i hvarsko bilje...Delicije iz male čokolaterije u Jelsi

‘Belgijskoj čokoladi dodajemo biljke s otoka. Praline nisu klasične, nego sa smokvama, rogačem, lavandom‘

Fedra Gamulin

 Paun Paunović/CROPIX
‘Belgijskoj čokoladi dodajemo biljke s otoka. Praline nisu klasične, nego sa smokvama, rogačem, lavandom‘

Hvaranka Fedra Gamulin radi čokolade i usrećuje ljude. Čokolada stimulira hormon sreće pa kaže da je njezin posao čokolatijerke velik privilegij. Fedra je “role model” čokolade i sreće u istoj rečenici - doslovno ne skida osmijeh s lica, uvijek je dobre volje. Njezina mini čokolaterija u Jelsi, otvorena prije šest godina uz samu obalu na Maloj bandi, pravi je hedonistički kutak. Čokolade i praline s okusima Hvara - ružmarina, rogača, lavande, smokve, kadulje, limuna i naranče, u nekoliko su godina prikupile grupu vjernih obožavatelja i svake ih je godine sve više.

Jednako su zaljubljeni i u njezine truffle od mljevene suhe smokve s tamnom čokoladom i narančom, kuglice od rogača i meda s bijelom čokoladom i gorkim bademom, smokvom s bijelom čokoladom i komoračem i ko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 11:58