OŠTRA PORUKA NEVLADINIM UDRUGAMA

'KADA DOĐU U VLADU PO NOVAC, NEKA SE ZAPITAJU OTKUD DOLAZI' Premijer kritizirao prosvjed udruga protiv predsjednika Azerbajdžana

'Mi imamo crtu ispod koje nećemo ići, ali Azerbajdžan je iznad te crte. Sto posto!', kazao je Milanović
 Admir Buljubašić/Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović kritizirao je prosvjed koji je dio nevladinih udruga organizirao prilikom posjeta azerbajdžanskog predsjednika Ibrahima Alijeva , koji je prije dva dana boravio u službenom posjetu Hrvatskoj.

„Azerjbadžan je poslovni partner. Ne očekujem da se svi ponašaju kao mi. Njihovi problemi su njihova stvar. Mi imamo crtu ispod koje nećemo ići, ali Azerbajdžan je iznad te crte. Sto posto!“, kazao je Milanović na kraju današnje sjednice Vlade.

'VELJKO OSTOJIĆ JE MORAO OTIĆI! ŽELIM MU SREĆU I DA JAVNO ODGOVORI NA NEKA PITANJA' Milanović o bivšem ministru turizma

Posjet Alijeva našao se na udaru dijela nevladinih udruga u Hrvatskoj, koje ga optužuju da je diktator. I Milanović se složio da je politički sustav u Azerbajdžanu ispod demokratskih standarda Zapada, no upozorio je da se ipak radi o naprednoj zemlji u odnosu na ostale u okruženju, koja je sada, a i u budućnosti će biti, dobar partner.

Suradnja s njom, istaknuo je, osigurat će brojne poslove hrvatskim tvrtkama i radna mjesta u Hrvatskoj, te isplatu plaća, a u konačnici i punjenje proračuna. Nevladine udruge optužio je, pak, za licemjerje.

„Sljedeći puta kada dolaze po novac koji će im Vlada dati za njihove projekte, neka se zapitaju otkud taj novac dolazi“, zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:15