ALAN FORD U HŽ-U

Kada mislite da bizarnije ne može, e ipak može: Pogledajte ovo ludilo oko cijena vožnje za Zagreb! Objašnjenje je vrh...

Čitateljica Slobodne koja se javila redakciji ostala je frapirana novom besmislicom u režiji Hrvatskih željeznica

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Kad mislite da bizarnije ne može, ipak može. Naročito kad su u pitanju Hrvatske željeznice, poznate po rijetkim i sporim vlakovima koji u pravilu puno kasne, piše Slobodna Dalmacija.

Na relaciji Split Zagreb u pravilu vozi jedna linija, a zadnjih dana čak dvije (2). Dnevna i noćna. Cijena karte na njihovim internetskim stranicama je 15,10 €, odnosno 113,77 kuna. Vožnja traje impresivnih 6 sati i 48 minuta.

Ako se pak odlučite za noćni vlak cijena će biti još veća - 15,40 € (116,03 kuna), ali ćete zato putovati još duže - punih 8 sati i 41 minutu. Teški Alan Ford!

E da je to sve! Čitateljica Slobodne koja se javila redakciji ostala je frapirana činjenicom da ju je vožnja vlakom od Drniša do Zagreba došla skuplje nego što je plaćala od Splita do Zagreba. Da ne bi bilo zabune, taj isti vlak na putu od Splita ka glavnom zagrebačkom kolodvoru staje u Drnišu!

- Pa bolje bi mi bilo da sam kupila kartu Split - Zagreb! Ali tko zna bi li me pustili unutra - iščuđava se žena.

Uvidom na stranicu HŽ-a vidimo da žena govori istinu. Petosatna vožnja na relaciji Drniš- Zagreb po košta 22,12 eura, odnosno 166,66 kuna, ali, gle apsurda, ako ćete putovati noću to će vas doći 21,31 €, to jest 160,56 kuna. Putovat ćete oko sat vremena duže, ali u ovom slučaju platiti manje za dužu vožnju. Ajde ti budi pametan.

image
/Screenshot HŽ
image
/Screenshot HŽ

Kontaktirali smo HŽ vezano za sve ovo. Oni spominju neke druge, doduše slične cijene i nude zanimljiv odgovor na naše pitanje oko apsurda po pitanju cijene karte za vlak od Drniša do Zagreba.

- Na relaciji Split – Zagreb GK u ponudi je akcijska cijena u iznosu od 15,93 eura/120,02 kn za putovanja na izravnoj relaciji. Na relaciji Drniš – Zagreb GK primjenjuje se redovna cijena ili povlastica na koju putnik ostvaruje pravo - najprije su nam odgovorili.

Poslali smo im dodatni upit koliko dugo traje ta akcijska ponuda za Split Zagreb relaciju, jer ta akcija se čini trajna i inzistirali na odgovoru na krucijalno pitanje: Što ako putnik kupi kartu Split-Zagreb i ukrca se u Drnišu?

- Akcijska ponuda za izravna putovanja na relaciji Split – Zagreb provodi se kontinuirano kako bi se privukao veći broj putnika. U slučaju da putnik ima kartu za relaciju Split – Zagreb, ta karta vrijedi mu i za putovanje na relaciji Drniš – Zagreb - odgovorila nam je Hž-ova Ivana Čubelić, koordinatorica za odnose s javnošću.

Dakle, Drnišani i svi koji od tamo putujute za Zagreb, mirne duše kupite kartu Split-Zagreb. Ostat će vam koji euro u džepu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:23