ISTRA ZA IVU

Kajin i Jakovčić će u drugom krugu podržati Josipovića

Pula, 281209.Damir Kajin i Ivan Jakovcic dan poslje glasanja za predsjednika Hrvatske odrzali su press konferenciji u prostorijama IDS-a. Kajin pomalo razocaran no zahvalan svojim biracima porucio je kako ce on osobno poduprijeti Ivu Josipovica.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

PULA - Premda ću osobno podržati u drugom krugu SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića, kao što će to isto učiniti i naš kandidat Damir Kajin, službeni stav IDS-a objavit ćemo nakon razgovora u utorak u Zagrebu, s predsjednicima SDP-a i HNS-a, Zoranom Milanovićem i Radomirom Čačićem, te nakon sjednice predsjedništva naše stranke - kazao je predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić koji se zajedno s Damirom Kajinom u ponedjeljak obratio novinarima, osvrćući se na rezultate predsjedničkih izbora.

Unatoč pitanjima novinara Jakovčić nije decidirano htio reći hoće li ili neće IDS poduprijeti Josipovića u II krugu, već se pozvao na rezultate dogovora s koalicijskim partnerima, kada bi trebali utvrditi, kako je rekao, daljnje detalje izborne predsjedničke kampanje.

Damir Kajin smatra kako ne treba podcjeniti Milana Bandića i njegovo biračko tijelo u zemlji i dijaspori, ističući kako će osobno dati potporu Josipoviću, jer vjeruje da će on nastaviti politiku dosadašnjeg predsjednika Mesića u borbi protiv korupcije i čuvanja nezavisnosti institucija.

Ovaj IDS-ov dvojac zadovoljan je Kajinovim izbornim rezultatom, između 4% i 5% osvojenog biračkog tijela, a po Jakovčiću, Kajin je izborni pobjednik u Istri dok je njegova kandidatura afirmirala Istru i njezine demokratske vrijednosti u cijeloj Hrvatskoj, kao i IDS-ovu politiku u cjelini.

Jakovčić je opovrgnuo optužbe HTV-ovog voditelja Mislava Togonala koji je u izbornoj noći inputirao Kajinu, navodni razdor sa šefom IDS-a, te izostanak stranačke potpore njegovoj kandidaturi smatrajući ih besmislicama, te kako je rekao, bezobraznim provociranjem. U prilog tomu je kazao kako ga je iz uvjerenja, 20 godišnjeg prijateljstva i suradnje s Kajinom, upravo on predložio za IDS-ovog predsjedničkog kandidata, što je stranka prihvatila. Držeći kako su u drugi predsjednički krug ušli kandidat lijevog centra i centra, što je važno za budućnost IDS-a, Jakovčić je naveo kako je u Istri Kajin osvojio 45 000 glasova, a Josipović 75000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:20