‘NEK SE LIJEČI!‘

Kajtazi o rasističkom ispadu Zadravec: ‘Mislili bi da je malo popila, ali ne... Očito je psihički nestabilna‘

Izrazio je pritom zabrinutost kako se Zadravec "u takvom stanju" može baviti pacijentima Romima ili surađivati s kolegama Romima

Veljko Kajtazi i Dijana Zadravec

 Ranko Šuvar/Srđan Vrančić/Cropix/

Saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi preporučio je u petak predstojnici kliničkog zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijani Zadravec koja je na Facebooku izvrijeđala Rome da se ide liječiti jer je očito psihički nestabilna i pod stresom.

"Na prvu bi čovjek pomislio da je predstojnica malo popila i da će status izbrisati i ispričati se, ali ne ona ga još jednom ponavlja pravdajući se brigom za pse u jednom romskom naselju", kazao je Kajtazi u slobodnom govoru reagirajući na status Zadravec objavljen na Facebooku.

"S obzirom da je moguće da je status pisala trijezna pozivam je da se javi nekom od kolega za razgovor jer ovo vidim kao vapaj u pomoć jedne psihički nestabilne osobe koja očito zbog stresa u kojem se nalazi nije u stanju obavljati svoj posao", rekao je zastupnik.

Izrazio je pritom zabrinutost kako se Zadravec "u takvom stanju" može baviti pacijentima Romima ili surađivati s kolegama Romima.

Kajtazi je također čestitao Zadravec što je uspjela nadmašiti svoje suvremenike koji obično stanu na grubim generalizacijama i prozivanju cijele romske zajednice za pojedinačne slučajeve i otišla korak dalje pozvavši na uvođenje rasnih zakona, da se Zakon o zaštiti životinja posebno primjenjuje za građane romske nacionalnosti.

U jadnom Facebook statusu protestira zbog činjenice da Romi rade nove Rome, te nas naziva Ciganima. "Pretpostavljam da je i tu mislila da bi se trebala provesti prisilna sterilizacija Romkinja", rekao je Kajtazi i pozvao zdravstveni sektor da se od takve osobe distancira.

Pozvao je da reagiraju i policija i pučka pravobraniteljica, ali i HDZ da je izbaci iz stranke.

Svakoj normalnoj osobi je jasno da je ova "zločesta doktorica" treba konačno odgovarati za svoje ispade, politički, kazneno i moralno, ustvrdio je Kajtazi.

Željko Lenart (Klub HSS-a i RF-a) u govoru na slobodnu temu usprotivio se otvaranju centra za tražitelje azila u općini Lipovljani najavljujući mogući bunt građana.

U centru Lipovljana Ministarstvo unutarnjih poslova planira kupiti privatnu zgradu za smještaj tražitelja azila, 200 metara od osnovne škole, zgrade općine, crkve, knjižnice i igrališta, to mjesto nije primjereno za centar takve namjene, ocijenio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 02:16