VAŽNI SAVJETI

Kako grijati kontejnere: ‘Ljude treba upozoriti kako ne bi došlo do reprize tragedije iz Posušja‘

Korisnicima se savjetuje da koriste jedino električne grijalice. One su jedine sigurne, naglašavaju proizvođači
 Ilustracija/Darko Tomas/CROPIX

Stanovnicima na potresom pogođenim područjima ovih je dana isporučeno više desetaka kontejnera za stanovanje, a sljedećih dana će ih pristići još i više. To će za mnoge biti jedino mjesto za stanovanje tijekom ove zime.

Kako se korisnici ovih kontejnera u pravilu nikad nisu susreli s ovim vidom smještaja, proizvođači kontejnera upozoravaju na pravilno zagrijavanje kako ne bi došlo do nesretnih slučajeva s tragičnim posljedicama. Oni ukazuju na činjenicu da prozori i vrata kontejnera jako čvrsto brtve i da zapravo ne tom dijelu nema ulaska svježeg zraka.

Stoga upozoravaju da korisnici nikako za grijanje ne koriste plinske grijalice i/ili peći na drva. U slučaju da dođe do puštanja plina na grijalici, ili instalaciji, ili dima na peći, oni će se zadržavati unutar kontejnera što bi u konačnici moglo dovesti do gušenja i smrti korisnika kontejnera.

Također upozoravaju da se unutar kontejnera nikako ne smiju koristiti agregati za struju jer bi i to također moglo rezultirati tragičnim posljedicama.

- Ljude treba upozoriti na to kako ne bi došlo do reprize tragičnog događaja iz Posušja - ističe jedan od proizvođača kontejnera.

U pravilu se za zagrijavanje kontejnera koriste klima-uređaji. No ukoliko su oni isporučeni bez njih, korisnicima se savjetuje da za grijanje koriste jedino električne grijalice.

- One su jedine sigurne za one koje stanuju u tim kontejnerima. Svi ostali načini grijanja mogu biti izuzetno opasni za korisnike - naglašavaju proizvođači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:24