PRIČA O USPJEHU

KAKO JE IDEJA NAŠEG STUDENTA POSTALA OZBILJAN BIZNIS Sve je počelo narudžbom iz obližnjeg kafića, a njegov tim danas ima čak 50.000 korisnika

 
ekipa koja stoji iza servisa dobartek.hr
 Vojko Bašić / HANZA media
 

Kad je 2013. bio na završnoj godini studija računarstva na splitskom FESB-u, Nebojša Veron došao je na ideju o pokretanju servisa za naručivanje hrane preko interneta - "dobartek".

Prijateljica ga je povezala s vlasnikom fast fooda "Ketchup" koji je želio napraviti sustav za naručivanje hrane preko interneta, a kako se već bavio razvojem softvera, najčešće po željama naručitelja, pomislio je zašto ne bi pokušao napraviti i nešto više od tek još jednog softvera po narudžbi klijenta. Razmišljao je zašto ne bi napravio servis za online naručivanje hrane koji bi koristio ne samo taj fast food, već i drugi restorani, piše Slobodna Dalmacija.

Ideja je prerasla u studentski startup, a s vremenom se projekt dodatno razvijao i rastao. Danas u svojoj ponudi ima stotinjak res...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 14:32