NEOBAROKNA LJEPOTICA PRED PRODAJOM

KAKO JE JEDAN OD NAŠIH NAJLJEPŠIH HOTELA SPAO NA OBIČNO SVRATIŠTE Nekad su tu odsjedale kraljevske obitelji i filmske zvijezde...

 
 CROPIX

Ministarstvo državne imovine namjerava do kraja ove godine staviti u prodaju jedan od najljepših hotela u Puli - povijesni hotel Riviera. Riječ je o impresivnoj neobaroknoj zgradi s početka 20. stoljeća koju trenutačno vodi pulsko hotelsko poduzeće Arena Hospitality Group i koje već odavno vodi borbu s vlasničkim statusom te zgrade.

- Već četiri godine radimo na tome da razriješimo pravnu situaciju oko te zgrade. Kada to riješimo, Riviera će biti jedan od najljepših hotela u Hrvatskoj jer je to predivna zgrada. Želimo da bude prepoznatljivo mjesto Pule. Bit će to deluxe hotel s pet zvjezdica s brendom Park Plaza. Financijski gledano, to nije dobra investicija, jer nema puno soba, a obnova će biti skupa zbog konzervatorskih uvjeta koje trebamo zadovoljiti pri obnovi.

Poticaj za grad

Ali vjerujemo da će hotel biti savršen za grad, imidž i tvrtku. Više na tu investiciju gledamo kao na investiciju koja će pridonijeti imidžu destinacije. A to će automatski dignuti vrijednost i drugih nekretnina - rekao je svojedobno izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim, koji je nakon objave ove vijesti potvrdio da je ova hotelska tvrtka jako zainteresirana za ovu nekretninu.

Inače, kada bi se riješilo pitanje vlasništva, bivši Arenaturist, koji je početkom ove godine kupio niz hotela u Njemačkoj i Mađarskoj, u Rivieri bi uredio prvi art’otel u Hrvatskoj. Pet njihovih hotela posluje pod tim brendom koji garantira drugačiji doživljaj. Srž brenda čini umjetnost. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela oblikovanih ili posebno odabranih za svaki pojedini art’otel, što svakog od njih čini jedinstvenom umjetničkom galerijom. Art’otel je stvorio vlastitu nišu u svijetu hotelijerstva, koja se u potpunosti razlikuje od tradicionalnih hotela.

Budući art’otel?

- Taj hotel je pravi biser. Jedva čekam da se bacim na taj projekt kada bude sve riješeno. Potencijal je ogroman - rekla nam je svojedobno Lizzy Kelk, direktorica operacija art’otela cijele grupe koja je zaslužna i za izgled art’otela Amsterdam, koji slovi kao jedan od najatraktivnijih hotela u Europi.

Trenutno hotel ima samo jednu zvjezdicu te je kategoriziramo kao svratište, a nekad je bio jedan od najpopularnijih hotela u Puli. Izvrsna ponuda hotela od bečke kuhinje, koncertne dvorane, kavane, frizerskog salona i poštanskih usluga, kao i drugih sadržaja i pogodnosti jamčila je dolazak brojnih svjetski poznatih imena poput bečkog baruna Egona Maratta Strummera, princa od Lichtensteina ili grofice Batthyany.

Tadašnji Grand Hotel Riviera ili Palast hotel Riviera počeo se graditi 1908. godine, a otvoren je 1909. godine. Sagrađen je prema projektu bečkog arhitekta Carla Seidla, a u to je vrijeme dugo bio najveći i najluksuzniji pulski hotel. Investitor je bio Österreichische Riviera Aktiengesellschaft koji je sagradio sličan hotel istog imena u Poreču. Inače, hotel ima 60 soba i 120 kreveta te je dugo vremena bio okupljalište filmaša tijekom Festivala igranoga filma u Puli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2023 10:32