BORBA PROTIV KORONE

Kako je u Hrvatskoj, a kako u Europi: HZJZ napravio detaljni komparativni prikaz mjera

Ističe se kako Hrvatska, za razliku od brojnih drugih EU država, u navedenom razdoblju nije uvodila mjeru ograničenog kretanja
Komparativni prikaz mjera u EU
 Cropix

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je na svojim stranicama komparativni prikaz epidemioloških mjera koji je na snazi u zemljama Europske unije od 1. rujna 2020. do 31. siječnja 2021. godine. Poznato je da su neke zemlje uvodile policijski sat, zatvarale muzeje, kina i kazališta, pa i škole, dok su druge imale blaži pristup borbi protiv pandemije koronavirusa.

Na tablicama su usporedili nužne epidemiološke mjere kao što su ograničeno kretanje, obustava rada pojedinih djelatnosti, ograničenje javnih manifestacija, obveza nošenja maske za lice ili medicinske maske i sl.

Ističe se kako Hrvatska, za razliku od brojnih drugih EU država, u navedenom razdoblju nije uvodila mjeru ograničenog kretanja (tzv. lockdown) ni tzv. policijski sat, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni tek krajem godine.

image
Komparativni prikaz mjera na snazi u zemljama EU od 1.9.2020. do 31.1.2021.

Napominje se da su teretane u Hrvatskoj zatvorene tek krajem godine, dok su tzv. neesencijalne trgovine cijelo vrijeme otvorene, tek s uvođenjem ograničenja na broj kupaca u prosincu.

image
Komparativni prikaz mjera na snazi u zemljama EU od 1.9.2020. do 31.1.2021.

Napravili su i pregled situacije za kulturne djelatnosti te javne manifestacije i događanja.

image
Komparativni prikaz mjera na snazi u zemljama EU od 1.9.2020. do 31.1.2021.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:06