ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Kako sam znao za navijače? Pogodio, baba Vanga nemamo međunarodni utjecaj... Žalac? Ne znam ništa o tome...‘

Plenković je još jednom ponovio da je odgovornost za Jakuševec na Gradu Zagrebu

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

- Jesam li bio u pravu?, rekao je danas premijer Andrej Plenković komentirajući informaciju da se za dio BBB-a u Grčkoj ukida istražni zatvor prenosi HRT.

- ‘Ajmo prvo konstatirati za ove zajedljivce - jesam li bio u pravu?, rekao je Plenković, referirajući se na svoju najavu o dobrim vijestima u ovom slučaju.

Odgovarajući na pitanje kako je znao što će se dogoditi, odbacio je tvrdnje o manjku međunarodnog utjecaja.

- Pa možete odabrati tri načina. Jedan, imao sam sreće, pogodio sam. Dva, to je negdje baba Vanga zapisala. I tri, nemamo nikakvog međunarodnog utjecaja. Sad vi birajte koji je od ta tri, rekao je Plenković.

Dodao je da su najglasniji o toj temi oni koji hrvatskim državljanima u Grčkoj nisu pomogli ni na koji način.

Pojašnjavajući o kakvom se međunarodnom utjecaju radi, Plenković je rekao da postoje dvije vrste djelovanja hrvatske države i Vlade. Prva je konzularni način djelovanja prema našim državljanima koji se nađu u nekakvom problemu.

- Drugi način je da, kad imate ovako neobičnu okolnost, (...) onda vi kao država djelujete prema državi u kojoj se to dogodilo, rekao je Plenković, dodajući da su bili u Grčkoj već u kolovozu i nakon toga u gotovo svakoj prigodi susreta s predstavnicima grčkih vlasti inzistirali i radili na rješavanju tog pitanja.

Plenković vrlo je šturo komentirao vijest da je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu službeno pokrenuo istragu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac.

- Ne znam ništa o tome. Osim ovoga što sam pročitao, rekao je Plenković.

- Ona nije u Vladi već četiri godine, ako nemate tu informaciju, rekao je među ostalim novinarima.

Plenković je još jednom ponovio da je odgovornost za zagrebačko odlagalište otpada Jakuševec na Gradu Zagrebu, odnosno na Možemo!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:55