NA TAJNOJ LOKACIJI

'KAKO STE NAS SAMO NAŠLI, TKO VAM JE DOUŠNIK?!' Razotkriven strogo čuvani sastanak Mostovaca

Reporteri 'Slobodne' otkrili su strogo čuvanu lokaciju na kojoj su puna tri dana Božo Petrov i društvo slagali taktiku za predstojeće izbore. Slaven Dobrović, Nikola Grmoja, Božo Petrov, Jasna Matulić, Miro Bulj, Dubravka Jurlina Alibegović, Ante Šprlje, Ines Strenja Linić, Vlaho Orepić, Davor Romić, Tomislav Panenić, Robert Podolnjak... povukli su se u omiško zaleđe, daleko od javnosti.
 CROPIX

– Kako ste nas našli? (Da ste im samo vidjeli lica.)

– Lako. Ravno, pa desno, pa opet desno, pa oštro prema dolje i evo nas. (Guštamo.)

– Netko vam je morao reći. (I dalje nevjerica.) Ovo je mjesto nemoguće pronaći.

– Ha, nema toga mjesta u Dalmaciji kojega 'Slobodna' neće pronaći. (I dalje guštamo.)

– Stvarno, recite, tko vam je bio doušnik. (Milostivo.)

– Nije onaj na kojega mislite. (Pobjedonosno.)

– Eto, na. (Razočarano.) Mi mislili da smo ovde sigurniji nego u , kad ono...

Kad ono, eto im novinara pred vrata. Doslovno. Skupili se mostovci na tajni sastanak u Zadvarju, i to svi, od saborskih zastupnika, preko ministara do pozadinaca, uhvatili se češljati predizbornu problematiku, tko će, kako će, s kime će, i ostale političke trice i kučine, zasjeli za masivni drveni pred načelnikovom (čut ćemo ga koji redak kasnije), pa dok Sveti Petar i peče i žeže, oni hlade možđane da im se ne presaugaju. Jer, kad se presaugaš, novo paljenje nije baš jednostavno.

A mostovci su ovih dana itekako zapaljeni. Rejting im raste, opasno raste, i vraća ih u slavne dane kad su izbornim rezultatom šokirali nespremni dio nacije.

- Izabrali smo ovu lokaciju zbog mira jer mir nam sada najviše treba kako bismo se što kvalitetnije mogli pripremiti za ono što nas čeka - kazao je Miroslav Šimić, predsjednik Kluba saborskih zastupnika Mosta za Slobodnu Dalmaciju.

SVE O TAJNOM SASTANKU MOSTA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD ČETVRTKA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:29