VELIKI INTERES

KAKVA BUDUĆNOST ČEKA IMUNOLOŠKI ZAVOD? Za kupnju zainteresirane i strane i domaće tvrtke

Po nekim neslužbenim informacijama, interes su iskazala dva strana investitora i šest domaćih
 Krišto/CROPIX

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva zaprimilo je osam pisama namjere za kupnju 73,41 posto dionica Imunološkog zavoda, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunološkog zavoda istekao je danas u 15,00 sati.

Iz Ministarstva tek navode kako su zaprimili osam pisama namjere te kako će, nakon što se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, biti pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunološkog zavoda.

Po nekim neslužbenim informacijama, interes su iskazala dva strana investitora i šest domaćih.

Svoj interes za Imunološki zavod već su ranije javno iskazali grad Zagreb, riječki Jadran Galenski laboratorij te hrvatski fond rizičnog kapitala Nexus FGS u suradnji s farmaceutskom tvrtkom PharmaS, a u medijima su se kao zainteresirani spominjali i Octapharm, Biognost i Grifols.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nedavno je kazao da je Imunološki zavod stabilna, solventna tvrtka, nema poreznog duga te redovno iz svog poslovanja isplaćuje plaće.

Strateški cilj i zahtjevi prema budućem strateškom partneru su zadržavanje proizvodnje, vraćanje svih licenci, dugoročno održivost Imunološkog zavoda, radnih mjesta i proizvodnje u Hrvatskoj, rekao je tada Vrdoljak.

Imunološki zavod prije nekoliko mjeseci izgubio je dozvole za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva, a potkraj sljedeće godine mogao bi izgubiti dozvole za virusna cjepiva, pa bi novi vlasnik trebao stvoriti uvjete za poslovanje i omogućiti što brže vraćanje tih dozvola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 03:19