NESTABILNA FRONTA

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U NAREDNIM DANIMA? I kiša i sunce, i vrućina i zahlađenje. Tako kaže prognoza

 CROPIX

ZAGREB - Posljednjih nekoliko dana ljeto nas podsjeća na prošlu godinu. Nakon što smo se pržili na 30 stupnjeva prošlog tjedna, novi je započeo osvježenjem, a tako će biti i danas, barem u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Na većem dijelu Jadrana ipak se očekuje pretežno sunčano s najvišom temperaturom zraka od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva dok će u unutrašnjosti Istre i Dalmacije živa skočiti i do 34 stupnja.

U ostalim krajevima zemlje za danas je najavljena promjenljiva naoblaka, a ponajprije u središnjim i gorskim predjelima te na dijelu sjevernog Jadrana uz mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će biti većinom slab sjeveroistočni i istočni, u gorju jugozapadni, a na Jadranu slabo, na sjevernom dijelu ponegdje i umjereno jugo i jugozapadnjak.

Kratak predah od padalina možemo očekivati u srijedu. DHMZ javlja kako bi trebalo biti pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. Međutim, već u u poslijepodnevnim satima na sjevernom Jadranu te u zapadnim i sjeverozapadnim područjima moguć je jači razvoj oblaka uz poneki pljusak i grmljavinu.

Jače naoblačenje sa sjeverozapada najavljeno je za noć sa srijede na četvrtak.

Cijeli će dan puhati slab i ponegdje umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, a u unutrašnjosti okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se uglavnom od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 26 stupnjeva. Najviša dnevna od 27 do 32 na kopnu te do 34°C na Jadranu.

Prevrtljivo vrijeme ostat će nad Hrvatskom i ostatak tjedna. Sedmodnevna vremenska prognoza DHMZ-a najavljuje sunčano i vruće uz periode naoblake i kiše u unutrašnjosti dok će Jadran pomilovati nešto stabilnije vrijeme.

Najniža temperatura sredinom tjedna mogla bi se spustiti i do 10 'Celzijevaca', uglavnom u Primorsko-goranskoj županiji. S druge strane, dnevni maksimalac u kontinentalnom dijelu kretat će se između 28 i 33.

Jadran će pak biti okupan suncem i živa bi se mogla vratiti u poznate nam ovoljetne vrijednosti, više od 33 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:04