UTJECAJNI HDZ-ovac

KALMETA 'Bezrezervno podržavam Andreja Plenkovića u kandidaturi za još jedan mandat na čelu HDZ-a. On je političar bez konkurencije u Hrvatskoj'

 Luka Gerlanc / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u subotu je, na proputovanju za Split, brzinski posjetio Općinu Jasenice čiji je načelnik Martin Baričević iskoristio priliku i kao prvi od istaknutijih HDZ-ovaca u Zadarskoj županiji dao potporu Plenkoviću u predstojećim izborima za predsjednika HDZ-a. Mada Županijski odbor HDZ-a još uvijek nije otvorio temu unutarstranačkih izbora, pa ni „zauzeo stav” oko toga koga će od budućih kandidata podržati, Baričević je vjerojatno pogodio raspoloženje lokalnih članova stranke.

Ima u Zadru i visoko rangiranih HDZ-ovaca koji nisu zadovoljni Plenkovićem, ali po svim procjenama upravo aktualni predsjednik stranke može računati na većinsku potporu iz Zadra. Zato nikoga nije iznenadila objava Božidara Kalmete kako će i on stati iza Plenkovića, javlja Zadarski.hr.

- Bezrezervno podržavam Andreja Plenkovića u kandidaturi za još jedan mandat na čelu Hrvatske demokratske zajednice, kao što sam ga podržavao i kada se prvi put kandidirao. Radi se o modernom političaru, ovog časa bez konkurencije u Hrvatskoj, a moju potporu ima zbog više činjenica. Plenković vodi politiku Franje Tuđmana, politiku koja je bazirana na zaštiti državnih i nacionalnih interesa. HDZ vodi u pravom smjeru, kao modernu, stabilnu i snažnu stranku. Uz to, po svim pokazateljima, kao premijer vodi dosada najuspješniju hrvatsku Vladu i to na način da je Vladu „spustio među građane”: ni jedna dosadašnja Vlada nije u ovolikoj mjeri funkcionirala u izravnom kontaktu s biračima i svim razinama lokalne samouprave. I na koncu, Andrej Plenković je visoko pozicionirao Hrvatsku i u Europi i u svijetu, a njegov međunarodni ugled je neupitan, što jamči daljnji prosperitet Hrvatske, izjavio je Božidar Kalmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:19