MINISTAR NA RTL-u

Kalmeta: Da je netko znao za Polančecove poslove prijavio bi to

 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB – Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta izjavio je u intervjuu za RTL Televiziju kako zasigurno nitko nije znao za poslove bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

„Nitko nije znao za njegove poslove jer da je znao najprije bi to netko javio . Zasigurno da to nitko nije znao“, rekao je Kalmeta odgovarajući na pitanje novinara.

Rekao je da mu je bilo neobično gledati bivšeg kolegu kako u lisicama dolazi na sud.

SPECIJAL: Damir Polančec u pritvoru

„Skupa smo radili u Vladi, no institucije ove zemlje moraju raditi svoj posao“, rekao je Kalmeta.

Odgovarajući da upit novinara istaknuo je da ova Vlada ima legitimitet.

- Siguran sam da najveći uspjeh u borbi protiv korupcije apsolutno ima ova Vlada na čelu s Jadrankom Kosor – dodao je.

Nije želio nagađati je li glavna meta Polančecova uhićenja bivši premijer Ivo Sanader, a također je odbio odgovoriti smatra li da je Polančec kriv za ono zašto ga se tereti.

Ustvrdio je da predsjedništvo HDZ-a nije imalo dvostruke kriterije u slučajevima Polančeca i Rončevića, kojega je odmah nakon uhićenja suspendiralo sa svih stranačkih dužnosti, i bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića.

Predsjedništvo je tako odlučilo jer je Polančec izabrani član predsjedništva stranke, dok je Rončević samo član stranke i ništa više, objasnio je.

Kalmeta je objasnio da mu je lakše surađivati s premijerkom Jadrankom Kosor, nego s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, jer je ona tolerantnija osoba.

Na upit novinara odbacio je navode da on najmoćnija osoba u HDZ-u te da Jadranka Kosor nema snage riješiti ga se.

"To nije istina, ja sam vrlo odgovoran čovjek ne bi me trebalo nagovarati da podnesem ostavku kad bih ja bio za nešto kriv", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:07