POKVARENI TELEFONI U HDZ-u

Kalmeta: Nikad nisam s Milinovićem pričao o smanjenju plaća

Ministar prometa kolegu je pokušao obraniti dodavši kako je 'Milinović govorio o mogućim mjerama ukoliko će biti potreban radikalan rebalans proračuna'
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Nema govora o smanjenju plaća i mirovina za 15 posto - izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta demantirajući izjavu potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva Darka Milinovića kako će se to na jesen dogoditi.

- Nije točno, nikada nismo raspravljali o pitanju smanjenju mirovina i plaća u javnom sektoru, ni kao Vlada, ni kao stranka - objasnio je Kalmeta u središnjem Dnevniku HTV-a.

Na novinarsku napomenu da je Milinović nešto slično tome izjavio i u svome intervjuu u Globusu, Kalmeta ističe da je njegov kolega odgovarao na pitanje novinara te da je vrlo vrjerojatno naveo čitav niz sličnih primjera.

- No, ministar zdravstva u niti jednom trenutku nije rekao kako je to njegov službeni stav, kao ni službeni stav Vlade - rekao je Kalmeta te ponovo dodao kako se o tome nikada nije razgovaralo.

Ministar prometa kolegu je pokušao obraniti dodavši kako je 'Milinović govorio o mogućim mjerama ukoliko će biti potreban radikalan rebalans proračuna'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:30