JAVIO SE BIVŠI MINISTAR

KALMETA O AFERI U HAC-u 'Nisam ništa znao. Da jesam, sve bih prijavio'

Bivši ministar prometa spremno je stao pred mikrofone odgovarajući na pitanja o korupciji
 Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR - Ne znam što bih vam rekao. Cijeli vikend slušam svoje ime u medijima, a mene nitko nije spomenuo. Osim jednog sindikaliste koji me u cijeloj prošloj kampanji ovdje u Zadru blatio. Ako se nešto dogodilo, neka institucije rade svoj posao. Nemam nikakvih saznanja o tome, ne znam što bih vam rekao - izjavio je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u ponedjeljak ujutro odmah po dolasku na posao u gradsku upravu ispred kojeg su ga dočekali novinari s pitanjima o novom svjedočenju u USKOK-u bivšeg financijskog direktora HAC-a Josipa Sapunara o izvlačenju novca iz te državne tvrtke.

SAPUNAR OPET UTAPA KALMETU? Bivši šef financija HAC-a progovara o crnom fondu

Kalmeta je novinare pozvao u malu vijećnicu i spremno stao pred mikrofone odgovarajući na pitanja.

Kazao je da nema saznanja o tome da su USKOK ili PNUSKOK prošlog tjedna bili u gradskoj upravi, niti je znao za izvjačenje novaca iz HAC-a preko čeških tvrtki, o čemu se ispituje Sapunar.

- Naravno da nisam znao. Dok sam bio ministar, kad god bih dobio neku informaciju da je nešto sumnjivo, tražio sam da se to prijavi nadležnima tijelima. Tako bih napravio i za ovaj slučaj da sam išta znao - rekao je Kalmeta.

Na novinarsko pitanje hoće li možda protiv Mijata Stanića, predsjednika sindikata u HAC-u, podnijeti kaznenu prijavu zbog javnog blaćenja, Kalmeta je rekao da je o tome već razmišljao.

- Ne znam tko ga je u Zadar doveo, ali taj me blatio svaki dan kampanje. Razmislit ću da zbog toga protiv njega podnesem kaznenu prijavu - odgovorio je zadarski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:53