ZANIMLJIVA TEMA

Kamere zabilježile intrigantan trenutak na susretu Milanovića i Anušića: ‘Nažalost, najveći klošar!‘

Predsjednik Milanović i ministar Anušić cijelo vrijeme su srdačno razgovarali, fotografirali se, a tema za razgovor nije nedostajalo

Ivan Anušić i Zoran Milanović

 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Ivan Anušić u četvrtak su bili prvi put zajedno na Hrvatskom vojnom učilištu, na promociji novih časnika. Dosad su se samo telefonski čuli, a ovo je bio njihov prvi službeni susret koji je prošao prilično srdačno, piše Dnevnik.hr.

Predsjednik Milanović i ministar Anušić cijelo vrijeme su srdačno razgovarali, fotografirali se, a tema za razgovor nije nedostajalo.

Kamere Nove TV uhvatile su da Milanović kaže: "Na žalost najveći klošar". Anušić je odgovorio: "A to je tako".

"Tad se baš skupljao ološ", odgovorio je Milanović.

Odradili su i onaj službeni dio. Jedan uz drugog mladim časnicima dodijelili su činove.

image

Zoran Milanović i Ivan Anušić

Ronald Gorsic/Cropix

Novom ministru predsjednik se obratio u govoru.

"Poštovani gospodine ministre i potpredsjedniče Vlade vama poseban pozdrav i čestitka na preuzimanju ove dužnosti koja je odgovorna i u puno rutinskijim vremenima, a u današnjim posebno. Ovo je odgovorno ministarsko mjesto i želim vam sve najbolje i radujem se dobroj suradnji", rekao je Milanović, uzdahnuo i dodao: "Želim svu sreću, znanje i umijeće hrvatskoj izvršnoj vlasti i ovdje prisutnom ministru u opremanju Hrvatske vojske, u završetku projekata u koje smo krenuli prije puno godina."

"Nabavljamo nove avione Rafale, dodatne helikoptere BlackHawk, oklopna vozila Bradley i Patria, rješavamo pitanje obalnih ophodnih brodova, vraćamo vojsku u Beli Manastir", najavio je ministar Anušić.

image

Zoran Milanović i Ivan Anušić

Ronald Gorsic/Cropix

Kada je svečanost završila, nastavili su s razgovorom. Zajedno su se i fotografirali. Fotografija je objavljena i u MORH-ovom priopćenju, a zajedno s njom i predsjednikova izjava.

Ovakva suradnja s Anušićevim prethodnikom nije postojala, već su se tri godine svađali, vrijeđali, ignorirali.

A kakva će suradnja biti s Anušićem? Evo što kaže premijer na pitanje očekuje li da će biti drugačija nego s prethodnim ministrom

"Vidjet ćemo", rekao je Andrej Plenković.

A vidjelo se u četvrtak da je počelo dobro. Složili su se da izjava za medije nema. I otišli na piće, piše Dnevnik.hr.

image

Zoran Milanović

Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:17