RASTROŠNI GIGANT

Kamo ide vaš novac: Holding plaća pedikere, krojače, čistače fontana, plesače, sijeno i slamu...

Prema Vladinom nalogu Holding je na internetu objavio popis svih tvrtki s kojima je 2010. godine sklopio ugovor o nabavi

ZAGREB - Zagrebački holding plaća 8,5 milijuna kuna tvrtki Bazeni-fontane da tijekom četiri godine čisti i servisira fontane u Zagrebu. Oko pet milijuna kuna godišnje uplaćuje i na račun Harmonija usluga, tvrtke specijalizirane za čišćenje “svih vrsta objekata”.

S tvrtkom za uslužne djelatnosti Vino Veritas sklopio je okvirni sporazum na četiri godine, vrijedan 15 milijuna kuna. Ako Holdingu u sklopu neke manifestacije zatrebaju profesionalni plesači, i njih će unajmiti. Plesnom studiju Tala tako je lani uplatio 9200 kuna.

Manje je poznato da Holding nabavlja i sijeno i slamu - s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom iz mjesta Stružec, u vlasništvu Martine Acel, sklopio je četverogodišnji ugovor vrijedan 1,5 milijuna kuna. Sve to ne bi bilo poznato da Vlada na sjednici 17. ožujka nije donijela zaključak prema kojemu su javna poduzeća dužna na internetskim stranicama objaviti informacije o izvršenju ugovora o javnoj nabavi.

Holding je objavio popis svih tvrtki i obrta s kojima je 2010. sklopio ugovor o javnoj nabavi. Holding njeguje i poslovni odnos s tvrtkama specijaliziranim za njegu tijela i noktiju, onima koje izrađuju i glačaju odjevne predmete, organiziraju koncerte i fotografiraju...

Čović dao posao i Bandićevu kumu Penavi

Među stotinama imena našli su se i suradnici gradonačelnika Milana Bandića - tvrtke Tigra i Dija Graditeljstvo. Tigra, u vlasništvu Bandićeva kuma Milana Penave koji se “proslavio” gradnjom zlatnih WC-a u Dubravi, za Holding će do 2014. izrađivati detektorske petlje u prometu, a taj je posao vrijedan milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:35