VRIJE U SDP-U

KAMPANJA JOŠ FORMALNO NIJE NI ZAPOČELA, A U PARTIJI SE VEĆ ŽESTOKO SUKOBILI 'Ja, za razliku od tebe, nisam imao nikakve funkcije...'

U krugu: Denis Hrestak, skroz desno: Alen Čičak
 HANZA MEDIA/SDP

Kampanja za izbore vodstva zagrebačkog SDP-a još nije formalno započela, a već su na sceni žestoka sučeljavanja.

Denisu Hrestaku koji važi za kandidata predsjednika stranke Davora Bernardića i kojega se optužuje za zloupotrebu baze podataka o članovima je na poziv da kažu što su do sada učinili za SDP na društvenim mrežama odgovio Alen Čičak.

- S obzirom da me kolega Hrestak kao jednog od potencijalnih kandidata za predsjednika GOSDPZG u današnjem Jutarnjem listu pozvao "da javno predstavim svoje dosadašnje rezultate, ciljeve za zagrebački SDP i način na koji to planiram ostvariti", ovim putem mu odgovaram kako slijedi:

Pristupnicu SDP-u sam potpisao na dan kad smo izgubili izbore 2003. Prije toga sam već bio član FM SDP od 2001. Prošao sam sve instance od običnog člana, preko predsjednika ogranka i potpredsjednika organizacije. Bio sam član Gradskog odbora i trenutno sam član Glavnog odbora SDPH. Na razini mjesne samouprave bio sam predsjednik Mjesnog odbora Kozari putevi i član VGČ Peščenica Žitnjak i svojim radom sam zajedno s kolegama doprinio povećanju komunalnog standarda, u tom periodu, komunalno zapuštenom dijelu grada Zagreba. U mandatu vlade SDP od 2012-16 obavljao sam funkciju zamjenika predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom u kojem periodu sam aktivno sudjelovao u izradi prvog registra državne imovine, jedan sam od nositelja projekta Kupari i niza drugih projekata, od kojih je dio bio u gradu Zagrebu, kojima smo osigurali finacijsku korist građanima Republike Hrvatske. Prije tog perioda a i sada sam odvjetnik, te sam potpuno profesionalno i egzistencijalno neovisan, što smatram kao glavnu osobinu koju bi predsjednik GOSDPZG trebao imati.

U mandatu aktualnog rukovodstva Gradske organizacije, a i onog prije od 2010 naovamo nisam obavljao nikavu funkciju za razliku od kolege Hrestaka koji je kao član predsjedništva GOSDP ZG jedan od najodgovornijih za katastrofalan rezultat koji smo doživjeli na zadnjim lokalnim izborima. Činjenica je da smo u mandatu rukovodstva koje u više-manje istom sastavu upravlja zagrebačkim SDP-om od 2010 do 2018. g. izgubili više od 50 posto potpore birača i mandata na svim gradskim razinama. Pa tako i u mjesnoj organizaciji u kojoj je kolega Hrestak obnašao dužnost predsjednika. Minimalna razina korektnosti prema članovima bi bilo davanje mandata na raspolaganje što on nije napravio. Kada se raspišu izbori i kada krene kampanja detaljno ću izložiti program koji će se temeljiti na profesionalnoj i egzistencijalnoj neovisnosti svih koji obnašaju funkciju, ponovno buđenje aktivnosti na svim razinama ( jer je sad već bivše rukovodstvo izabralo politiku pasivnosti i nezamjeranja) i vraćanje politike u ogranke bez kojeg ni nema valjanog kontakta s građanima, koji moraju biti u našem fokusu. DA SVE NE OSTANE ISTO potrebno je znanje, nova snaga i energija, a ja to sve imam - napisao je Alen Čičak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:09