BITKA ZA SPLIT

Kampanja na Kerumov način. Jastog s majonezom i puno obećanja: ‘Ako Bog da, plaću ću dati siromašnima‘

‘Narod i birači neka razmisle glavom tko daje, a tko uzima‘, poručio je Kerum
 Cropix, privatni album

Željko Kerum se po četvrti put utrkuje da postane splitski gradonačelnik, a prekaljeni trgovac i svježi ugostitelj to radi s daleko više šuga od ostalih kandidata, piše Slobodna Dalmacija. Danas je čak spojio dva u jedan: sazvao je sedmu silu na presicu kako bi predstavio svoje kandidate za zamjenike, radi se o Lidiji Bekavac i Igoru Stanišiću, a usput je otvorio i svoj renovirani hotel Corner na mjestu bivše vjenčaone na Mažuranićevom šetalištu.

image

Željko Kerum predstavio je kandidate za svoje zamjenike Igora Stanišića i Lidiju Bekavac

Sasa Buric/Cropix

Za ovu prigodu servirao im je pršut, sir, vino, ali i gratiniranog jastoga kojega je sam pripremio. Novinare Slobodne iznenadilo je što ga je ukombinirao s rajčicama i majonezom!

image


Sasa Buric/Cropix

Većini uzvanika ta je neobična kombinacija prijala. Fusion na Kerumov način.

Kerum je Splićane pozvao da biraju one koji su doprinijeli gradu, a ne za eksperimente, misleći pritom na bivšeg gradonačelnika Ivicu Puljka koji želi novi mandat.

image

Željko Kerum predstavio je kandidate za svoje zamjenike Igora Stanišića i Lidiju Bekavac

Sasa Buric/Cropix

Kerum, koji je Split vodio od 2009. do 2013. godine, ustvrdio je kako je radio volonterski dajući plaću potrebitima i siromašnima.

"Isto tako ću, ako Bog da, i u ovome mandatu, donirat ću svoje prihode i neću uzimati plaću. Obećavam da ću raditi puno više nego u prošlom mandatu, a i tada sam odradio puno. Idemo iskreno, pošteno, ljudski, a narod i birači neka razmisle glavom tko daje, a tko uzima", izjavio je Kerum na konferenciji za novinare.

image
Sasa Buric/Cropix

"Grad je praktički ostavljen pred bankrotom jer je Puljku bivši gradonačelnik Krstulović Opara ostavio 57 milijuna kuna, a sada je Puljak ostavio blagajnu u minusu od 18 milijuna kuna. Znači, povjerenici Veži nije ostavljena niti jedna kuna da upravlja gradom, ostao je samo dug", rekla je Bekavac.

Puljka je optužila da je "lažni projekt", kao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i pozvala birače da "okrenu prst dolje Puljku i izaberu nas koji znamo i koji imamo volju i iskustvo".

image


Sasa Buric/Cropix

Igor Stanišić je Puljka nazvao elementarnom nepogodom.

"Znam što znači predstavljati grad i kako se ponašati, nisu mi potrebne nikakve radionice jer mi znamo koja je to čast i što znači predstavljati Split. Mi smo spremni, mi znamo da se natječemo za pola mandata i znamo koji su gorući problemi grada", kaže Stanišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:29