POČELO JE S KAŠLJEM

Kanađanka optužuje: Znam koji je pravi uzrok smrti mog muža u Splitu; Ministarstvo šalje nadzor

Smatra da je umro bez razloga i da je trebao još uvijek biti živ. Ne želi da joj muža obduciraju



 

 Ante Čizmić/Cropix

U petak u splitsku bolnicu stiže nadzor Ministarstva zdravstva zbog smrti 69- godišnjeg kanadskog pacijenta koji je jutros umro na Jedinici intenzivnog liječenja nakon što je tamo zbog pogoršanog stanja prebačen s Klinike za plućne bolesti, doznaje se u KBC Split.

Kako se doznaje u bolnici, kanadski državljanin je pomoć u KBC-u Split zatražio dva puta, prvi put krajem travnja kada je hospitaliziran tri dana zbog kašlja, te potom otpušten iz bolnice.

Ponovno je u nju primljen prije deset dana koje je proveo na Klinici za plućne bolesti, a kako mu se u srijedu pogoršalo stanje prebačen je na Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je jutros umro.

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitali​z​acije pružena odgovarajuća skrb i lije​čenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

"Pacijentu se jučer stanje naglo pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent nažalost preminuo. ​Povjerenstvo za unut​a​rnji nadzor istražiti će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja obdukcije​"​​, rekli su u KBC Split.​

O smrti Kanađanina Johna Timsa ​izvijestila je Nova TV čijim je novinarima supruga umrlog pacijenta ispričala da su bili na odmoru u Dubrovniku kada joj je supruga uhvatio kašalj. Javili su se u splitsku bolnicu gdje mu je utvrđena anemija.

Tamo je, kako je rekla, pao i udario glavom, te slomio dvije kosti gležnja. Također je rekla i da je u bolnici imao respiratornih problema. Uvjerena je da je umro zbog sepse uzrokovane gljivičnim oboljenjem grla, te smatra da je umro bez razloga i da je trebao još uvijek biti živ. Ne želi da joj muža obduciraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:20