JOŠ JEDAN MANJE

Kanader koji je gasio požar na Zrću uletio u jato galebova: ‘Ako su ušli u motor i slomili lopaticu...‘

Tako u ovom trenutku protupožarne snage raspolažu sa samo 4 kanadera i 3 Air tractora

Požar na Zrću

 Požeški.hr/

Prilikom gašenja požara na Zrću jedan kanader uletio je u jato galebova i pritom je oštećen. Odmah se vratio u bazu u Zadar gdje se čeka da iz Velike Gorice dođu mehaničari Zrakoplovno tehničkog centra da ga dovedu u letno stanje.

Vatrogasne snage se nadaju kako bi danas avion mogao biti osposobljen. Tako u ovom trenutku protupožarne snage raspolažu sa samo 3 kanadera i 3 Air tractora.

Stručnjaci se samo nadaju da nije došlo do ulijetanja galebova u motor, jer u slučaju da je došlo do lomljenja lopatica, onda će popravak biti duži i letjelica će biti ‘out‘ do kraja sezone.

Kanader je inače gasio požar na Pagu uz plažu Zrće koji je bio aktivan od četiri do sedam ujutro. Već smo izvijestili da je iz tamošnjih noćnih klubova, ali ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom.

Promet je na državnoj cesti DC106 Pag-Novalja u Novalji bio od 4 sata do 7,10 sati u potpunom prekidu, a sada je normaliziran, potvrdili su u Policijskoj postaji Novalja.

Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću je u potpunosti pod kontrolom i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan, te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2022 23:47