LOKALNI IZBORI

Kandidat SDP-a Ante Franić: ‘Split je prepun problema, za to su krivi HDZ i Kerum‘

‘Jedan od prvih mojih poteza će biti uvođenje transparentnosti javnih financija, HDZ ni u jednom gradu u Hrvatskoj nije to učinio‘
Ante Franić
 Duje Klarić/Cropix

Kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Ante Franić na predstavljanju u petak izjavio je kako je Split grad prepun problema  i za to je optužio vladajuću koalaciju HDZ-a i Željka  Keruma.

 "Još jedna pobjeda interesne koalicije HDZ-a i Keruma, a  vidimo da im se priključuje njihov igrač s klupe Branka Ramljak (nezavisna kandidatkinja), značila bi nove podjele, nove dogovore ispod stola, zapošljavanje svojih prijatelja, rodbine i prijateljica," rekao je Franić.

Istaknuo je kako je SDP spreman preuzeti vlast u Splitu te je najavio kako će njegov prvi projekt kao gradonačelnika biti izgradnja POS-ovih stanova u Hercegovačkoj ulici. Rekao je kako u posljednje četiri godine koalicijska vlast  HDZ-a i Keruma u Splitu nije izgradila ni jedan kvadrat POS-ovih stanova.

"Jedan od prvih mojih poteza također će biti uvođenje transparentnosti javnih financija, HDZ ni u jednom gradu u Hrvatskoj nije to učinio," tvrdi Franić.  Rekao je kako će voditi računa i o najvećem bogatstvu  Splita - njegovim javnim površinama, te da neće dopustiti promjene Generalnog urbanističkog plan (GUP) koje bi pogodovale  interesima pojedinaca.

"Naš Marjan, blago i bogatstvo Splita, čuvat ću od interesnih predatora," poručio je  Franić.

Također  je najavio kako će se zauzimati za izgradnju sportskih  dvorana za učenika jer ne začuđujuće da u Splitu još uvijek postoje škole bez sportskih dvorana.

Obećao je da će posebnu pozornost obratiti obrazovanju te da će pokrenuti izgradnju osnovne škole u novoizgrađenom naselju Kila u istočnom dijelu Splita.

"Radit ću na uvođenju građanskog odgoja radi sprječavanja  pisanja grafita s uvredljivim porukama," rekao je.

Dodao je da će brinuti "o svim nacionalnim manjinama, te o svim pravima - vjerskim i seksualnim."

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je nazočio predstavljaju, za  Franića je rekao  kako je "duboko uvjeren da će biti gradonačelnik Splita koji će znati rješavati probleme."

"Ante Franić ima veliko iskustvo u privatnom sektoru i zna koji su stvarni problemi s kojima se poduzetnici bore," poručio je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2021 18:53