RAZGOVORI U VLADI

Kandidat za šefa DORH-a: ‘Mene ničega nije strah, imam znanja više nego svi drugi‘

‘Hrvoj Šipek je odlično obavljala posao. Vodila je DORH u najtežoj situaciji. Pogledajte koliko se optužnica za to vrijeme podiglo‘

Mladen Dragičević

 Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković i vladino Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga kandidata za glavnog državnog odvjetnika obavljaju danas razgovore s četvoricom kandidata za tu funkciju. Na jednosatne razgovore kandidati su pozvani abecednim redom, piše N1.

Prvi se, tako, predstavlja odvjetnik Mladen Dragičević, zatim slijedi aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, potom sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić i na koncu zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner.

Prvi se, tako, predstavlja odvjetnik Mladen Dragičević.

‘Otvoren sam za sve, ako treba i pet i deset sati dok ne pojasnim. Nije problem vrijeme, nego njihove percepcije onoga što namjeravam i što je suština mog programa‘, kazao je dragičević.

image

Mladen Dragičević

Damjan Tadic/Cropix

Na pitanje smatra li iskustvo u DORH-u svojojm prednošću, rekao je: ‘Ne mislim da mi je prednost rad u sustavu DORH-a, ja sam samo kandidat koji se javio i osobno samatra da može obavljati tu dužnost.‘

Na pitanja o tome što smatra o radu svoje, još uvijek šefice Zlate Hrvoj Šipek, rekao je:

‘Hrvoj Šipek je odlično obavljala svoj posao. Vodila je DORH u najtežoj situaciji. Pogledajte koliko se optužnica za to vrijeme podiglo, a o pitanju percepcije javnosti o radu Hrvoj Šipek dalo bi se dosta govoriti‘, rekao je.

image

Mladen Dragičević

Damjan Tadic/Cropix

Razgovore s kandidatima obavit će, uz premijera, i potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i ministar financija Marko Primorac, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:24